The Last Samurai - Ο τελευταίος σαμουράι ( 2003 )

Υπόθεση

Ιαπωνία, 1870: Ο Λοχαγός Νέιθαν Άλγκρεν είναι ένας άντρας χωρίς σκοπό στη ζωή του. Οι μάχες στις οποίες κάποτε πολέμησε, τώρα τού φαίνονται μακρινές και μάταιες. Κάποτε ριψοκινδύνευσε τη ζωή του για την τιμή και τη χώρα του αλλά στα χρόνια που μεσολάβησαν, μετά τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο, ο κόσμος έχει αλλάξει. 

Ο πραγματισμός έχει αντικαταστήσει το κουράγιο, η ιδιοτέλεια πήρε τη θέση της αυτοθυσίας και η τιμή είναι δυσεύρετο προσόν. Κάπου στις αφιλόξενες πεδιάδες, κοντά στις όχθες του Ποταμού Γουασίτα, ο Άλγκρεν έχασε την ψυχή του. Στην άλλη άκρη του κόσμου, ένας άλλος στρατιώτης βλέπει τη δική του ζωή έτοιμη να καταρρεύσει. Είναι ο Κατσουμότο, ο τελευταίος ηγέτης μιας αρχαίας γενιάς πολεμιστών, των αξιοσέβαστων Σαμουράι, οι οποίοι αφιέρωσαν τις ζωές τους για να υπηρετήσουν τον αυτοκράτορα και τη χώρα τους. 

Όπως ο μοντέρνος τρόπος ζωής υπεισέρχεται στην Αμερικάνικη Δύση, πιέζοντας όλο και πιο ασφυκτικά τους Ινδιάνους, με τον ίδιο τρόπο καταστρέφει και την παραδοσιακή Ιαπωνία. Οι δρόμοι αυτών των δύο πολεμιστών συναντώνται όταν ο νεαρός Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, πέφτοντας στην παγίδα των αμερικανικών συμφερόντων που εποφθαλμιούν την αναπτυσσόμενη γιαπωνέζικη αγορά, προσλαμβάνει τον Άλγκρεν για να εκπαιδεύσει τους πρώτους κληρωτούς στρατιώτες της σύγχρονης Ιαπωνίας. Όμως, καθώς οι σύμβουλοι του Αυτοκράτορα επιχειρούν να εξαφανίσουν τους Σαμουράι, ο Άλγκρεν νιώθει μια απρόσμενη γοητεία για τον τρόπο ζωής των Σαμουράι. Οι γεμάτες δύναμη πεποιθήσεις τους του θυμίζουν τον άνθρωπο που κάποτε υπήρξε. 

Τώρα πια βρίσκεται σε μια άγρια και αφιλόξενη περιοχή, με τη ζωή του και ίσως, πολύ πιο σημαντικό, την ψυχή του σε κρίσιμη ισορροπία. Ο Αμερικανός στρατιώτης βρίσκεται ξαφνικά στο κέντρο μιας βίαιης όσο και επικής διαμάχης ανάμεσα σε δύο κόσμους και δυο εποχές, όπου το μόνο στοιχείο που τον καθοδηγεί είναι το αίσθημα της τιμής.

( TRAILER )   ( More Info: IMDB )

Δεν υπάρχουν σχόλια: