Πλέον μπορείτε να κάνετε μήνυση για παραπλανητικό Trailer

Χάρη σε έναν νέο κανονισμό, πλέον μπορείτε να κάνετε μήνυση σε μια εταιρεία αν θεωρείται ότι το Trailer είναι παραπλανητικό.

Σύμφωνα με το Variety, ο Αμερικάνος δικαστής Judge Stephen Wilson αποφάσισε την Τρίτη ότι τα κινηματογραφικά στούντιο μπορούν να μηνυθούν βάσει ψευδών νόμων για τη διαφήμιση, εάν δημοσιεύσουν παραπλανητικά Trailer ταινιών.

Η αρχή έγινε με την ταινία Yesterday ( 2019 ) όπου το Trailer περιλάμβανε την ηθοποιό Ana de Armas αλλά στην τελική έκδοση της ταινίας τελικά δεν εμφανίστηκε καθώς κόπηκε η σκηνή της. Έτσι, δύο θαυμαστές της ηθοποιού υπέβαλαν μήνυση καθώς όπως είπαν νοίκιασαν να δουν την ταινία αφού είδαν το Trailer αλλά τελικά δεν υπήρχε στην τελική έκδοση.

Ο δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα της Universal λέγοντας πως " Η Universal έχει δίκιο πως τα trailers περιλαμβάνουν κάποια δημιουργικότητα και συντακτική διακριτικότητα, αλλά αυτή η δημιουργικότητα δεν υπερτερεί της εμπορικής φύσης ενός trailer. Στην ουσία ένα Trailer είναι μια διαφήμιση που έχει σχεδιαστεί για να πουλήσει την ταινία στους καταναλωτές μέσω μιας προεπισκόπησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: