The Mummy - Η Μούμια ( 1999 )

Υπόθεση

Αίγυπτος - 1920, ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α. Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, ο Ιμχοτέπ και Ανάκ-Σου-Ναμόν τον δολοφονούν. 

Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν σκοτώνει τον εαυτό της, και περίμενει τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει. Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Medjai. Οι ιερείς του Ιμχοτέπ μουμιοποιούνται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους. Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά σε μια σαρκοφάγο και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Medjai, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του. 

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον ταφό του, αλλά των ελευθερώνουν κατά λάθος και μετά θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν με καθε τρόπο.

( TRAILER )   ( More Info: IMDB )

Δεν υπάρχουν σχόλια: