The Witcher Season 2 ( Επεξηγήσεις )

Έπειτα από 2 χρόνια αναμονής, κυκλοφόρησαν την παρασκευή τα πολύ αναμενόμενα επεισόδια της 2ης σεζόν The Witcher στο Netflix. Η σειρά βασίζεται στα μυθιστορήματα του Andrzej Sapkowski τα οποία δημιούργησαν με την σειρά τους ένα εξαιρετικά δημοφιλές franchise παιχνιδιών.

Ξεκινώντας, να πούμε πως μετά από δύο χρόνια αναμονής δεν θυμόμουν και πολλά για την 1η σεζόν αλλά κυρίως την πολύ και και ευχάριστη εντύπωση που μου άφησε. Ένα recap ήταν αναγκαίο και επειδή το Netflix σκέφτεται πριν από εμάς για εμάς, κυκλοφόρησε στο youtube ένα 15λεπτο recap της 1ης σεζόν πλήρες κατατοπιστικό.

Στην 2ης σεζόν Όσον αφορά την πλοκή: πεπεισμένος ότι η ζωή της Yennefer έχει χαθεί στην μάχη του Sodden, ο Geralt of Rivia ( Henry Cavill ) πηγαίνει την πριγκίπισσα Cirilla στο ασφαλέστερο μέρος που ο ίδιος γνωρίζει, στο παιδικό του σπίτι στο Kaer Morhen. Ενώ βασιλιάδες, ξωτικά, άνθρωποι και δαίμονες παλεύουν να υπερισχύσουν εκτός του τείχους, πρέπει να προστατέψει το κορίτσι από κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: τη μυστηριώδη δύναμη που έχει μέσα της.

Κατά την διάρκεια της σειράς, λοιπόν, δημιουργήθηκαν σε εμένα τουλάχιστον κάποιες απορίες για κάποιες έννοιες και φυλές που αναφέρονται. Πάμε, λοιπόν, μαζί να λύσουμε τις απορίες μας!

1) The Wild Hunt / Wraiths of Mörhogg ( Οι Άγριοι κυνηγοί )

Οι Άγριοι κυνηγοί ή αλλιώς τα Πνεύματα της Μόρχογκ, έκαναν την εμφάνιση της στον τελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν της σειράς, όπου Ciri, Geralt και Yennefer μεταφέρθηκαν σε μια άλλη σφαίρα και βρέθηκαν ενώπιον τους οι οποίοι αποκαλούσαν την Ciri "ενορατική κόρη του χάους" και την προσκαλούσαν να έρθει με το μέρος τους. Στην σειρά, οι Άγριοι κυνηγοί είναι ουσιαστικά μια εκδοχή των 4 ιππέων της Αποκάλυψης, ένα προμήνυμα καταστροφής. Οι άνθρωποι της Ηπείρου πιστεύουν ότι πι Άγριοι κυνηγοί είναι απέθαντα όντα που σηματοδοτούν την άφιξη του πολέμου και του θανάτου. Στην πραγματικότητα είναι ξωτικά Aen Elle, τα οποία εισβάλλουν σε άλλες σφαίρες προκαλώντας όλεθρο και αιχμαλωτίζοντας σκλάβους. Τώρα ποια θα είναι ακριβώς η θέση τους στην σειρά, θα φανεί στην πορεία.

2) Voleth Meir / Deathless Mother ( H Aθάνατη Μητέρα )

Η Αθάνατη Μητέρα ή αλλιώς γνωστή και ως Βόλεθ Μιρ ή Reince κάνει την εμφάνιση της στην 2η σεζόν και ουσιαστικά είναι ο κύριος εχθρός της σειράς αφού κάνει μηχανορραφίες και δολοπλοκίες. Η Βόλεθ είναι μια αρχαία οντότητα, δαίμονας, η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται φυλακισμένη σε μια καλύβα από τους πρώτους γητευτές και η οποία αντλεί την δύναμη της από τον πόνο. Χειραγωγεί τους άλλους προσφέροντας τους τις βαθύτερες επιθυμίες τους ενώ στην πραγματικότητα θέλει να τους προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο ώστε να δυναμώσει η ίδια περισσότερο. Στην 2η σεζόν βλέπουμε πως τελικά η Βόλεθ απελευθερώνεται, σκορπάει το χάος και τελικά διαφεύγει σε άλλη σφαίρα, πίσω στην καταγωγή της.

3) The White Flame / Emhyr

Ο Emhyr ή αλλιώς γνωστός ως The White Flame, είναι ο πατέρας της Ciri. Μα θα αναρωτηθείτε, ο πατέρας της δεν είναι ο Duny; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Ο Emhyr var Emries ήταν ο μικρός υιός του Fergus var Emreis, αυτοκράτορας του Nilfgaard. Μια μέρα έγινε εξέγερση έναν άντρα γνωστό ως "Σφετεριστής" και σκότωσε το Fergus ενώ καταράστηκαν τον Emhyr να πάρει την μορφή σκαντζόχοιροι αι εκδιώχθηκε από το βασίλειο. Ωστόσο, υπήρχε ένα ελάττωμα στην κατάρα καθώς κάθε βράδυ έπαιρνε την ανθρώπινη μορφή του πίσω. Ο Emhyr άλλαξε το όνομα του σε Duny και κατέφτασε προς τον Βορρά. Εκεί μέσα στο δάσος, βρήκε τον βασιλιά Roegner, σύζυγο της βασίλισσας Calanthe, πληγωμένο και τον έσωσε και ως αντάλλαγμα πήρε το "Νόμο της Έκπληξης". Η Calanthe γέννησε την Pavetta και χρόνια αργότερα ο Duny επέστρεψε επικαλούμενος τον "Νόμο της Έκπληξης" διεκδικώντας έτσι την Pavetta με την οποία ήταν κρυφά ερωτευμένοι εδώ και έναν χρόνο περίπου. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της βασίλισσας, οι δυο τους τελικά παντρεύτηκαν, η κατάρα λύθηκε και απέκτησαν μαζί μια κόρη την, Ciri. Ωστόσο, ο γητευτής Geralt επειδή βοήθησε το ζευγάρι να είναι μαζί, με την σειρά του επικαλέστηκε και αυτός τον "Νόμο της Έκπληξης" και έτσι η μοίρα τον έδεσε για πάντα με την κόρη τους την Ciri. Κάποια στιγμή, τον Emhyr/Duny τον επισκέφτηκε ο Vilgefortz ο οποίος του μίλησε για την προφητεία της Ithlinne και έτσι ο Emhyr θέλησε να επιστρέψει πίσω στο Nilfgaard και να πάρει πίσω ότι δικαιωματικά του ανήκει. Υπήρχε πλάνο, και το πλάνο έλεγε πως θα ταξίδευε αυτός με την γυναίκα και το παιδί και θα προσποιούνταν τον θάνατο τους για να εισβάλλουν κρυφά στην πόλη. Όταν το έμαθε αυτό η Pavetta δεν άφησε την κόρη τους να επιβιβαστεί κάτι που οδήγησε στον τσακωμό με τον Emhyr ο οποίος την έσπρωξε και την έριξε στην θάλασσα. Τελικά, επέστρεψε μόνος του στο Nilfgaard και με εξέγερση ανέτρεψε τον "Σφετεριστή" και κέρδισε το παρατσούκλι "Η Λευκή Φλόγα". Ο Emhyr, λοιπόν, πιστεύοντας στην προφητεία θέλει να πιάσει την κόρη του και να την πάρει με τος μέρος του. Γιατί; Τι είναι αυτό που λέει η προφητεία; Ισχυρίζεται πως θα γεννηθεί ένα παιδί που θα έχει μέσα του αρχαίο αίμα ( Elder Blood ) και θα κυβερνήσει την Ήπειρο. Και η Ciri έχει πράγματι μέσα της αρχαίο αίμα και έχει δυνάμεις και έχει σχέση/συγγένεια με ξωτικά τα οποία η προφητεία λέει πως θα τα σώσει και πως το παιδί αυτό θα γίνει ο κυβερνήτης του κόσμου.

4) Ciri

Είπαμε παραπάνω μερικά πράγματα για την Ciri, επομένως εδώ θα αναπτύξουμε άλλες έννοιες. " The Daughter of Chaos - Lara Dorren - Hen Ikeir". Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Ciri ; H Ciri έχει μέσα της όπως είπαμε αρχαίο αίμα ( Elder Blood / Hen Ikeir ). Το ίδιο αίμα είχε μέσα της και η μητέρα της και η γιαγιά της καθώς όλοι είναι απόγονοι της Lara Dorren. Η Lara ήταν μια μάγισσα των ξωτικών η οποία ερωτεύτηκε έναν μάγο άνθρωπο, τον Cregennan. Οι δυο τους θα μπορούσαν να φέρουν την ένωση ξωτικών και μάγων ωστόσο μετά τον θάνατο του Cregennan, η Larra έφερε και στον κόσμο το παιδί και μετά πέθανε και αυτή. Πριν πεθάνει άφησε μια κατάρα πάνω από τις δύο φυλές, χάος να επικρατήσει πάνω από όλους τους. Η Ciri, λοιπόν, είναι απόγονος της Lara Dorren και του Cregennan, και θεωρείται πως έχει ξεχωριστές δυνάμεις καθώς φέρει μέσα αρχαίο αίμα ( Elder Blood / Hen Ikeir ) και σαν απόγονος της Lara Dorren, την κάνει Daughter of Chaos ( Κόρη του Χάους ).

5) Monoliths & Monsters

Στην σειρά μαθαίνουμε πως τα Monoliths είναι πύλες προς άλλες σφαίρες του σύμπαντος και πως αυτές οι σφαίρες περιλαμβάνουν κάθε είδους επικίνδυνα πλάσματα. Επίσης, μαθαίνουμε πως η Ciri έχει την δύναμη να αντιστρέψει Monoliths, οι οποίο ανοίγουν πόρτες σε άλλες σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: