The Witcher Season 2 ︱ Κριτική

Έπειτα από 2 χρόνια αναμονής, κυκλοφόρησαν εχθές τα πολύ αναμενόμενα επεισόδια της 2ης σεζόν The Witcher στο Netflix. Η σειρά βασίζεται στα μυθιστορήματα του Andrzej Sapkowski τα οποία δημιούργησαν με την σειρά τους ένα εξαιρετικά δημοφιλές franchise παιχνιδιών.

Ξεκινώντας, να πούμε πως μετά από δύο χρόνια αναμονής δεν θυμόμουν και πολλά για την 1η σεζόν αλλά κυρίως την πολύ και και ευχάριστη εντύπωση που μου άφησε. Ένα recap ήταν αναγκαίο και επειδή το Netflix σκέφτεται πριν από εμάς για εμάς, κυκλοφόρησε στο youtube ένα 15λεπτο recap της 1ης σεζόν πλήρες κατατοπιστικό.

Στην 2ης σεζόν Όσον αφορά την πλοκή: πεπεισμένος ότι η ζωή της Yennefer έχει χαθεί στην μάχη του Sodden, ο Geralt of Rivia ( Henry Cavill ) πηγαίνει την πριγκίπισσα Cirilla στο ασφαλέστερο μέρος που ο ίδιος γνωρίζει, στο παιδικό του σπίτι στο Kaer Morhen. Ενώ βασιλιάδες, ξωτικά, άνθρωποι και δαίμονες παλεύουν να υπερισχύσουν εκτός του τείχους, πρέπει να προστατέψει το κορίτσι από κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: τη μυστηριώδη δύναμη που έχει μέσα της.

Για άλλη μια φορά η σειρά συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών και τα υπέροχα σκηνικά. Το κέντρο της προσοχής στην 2η σεζόν στρέφεται στην νεαρή Cirilla ( Freya Allan ) η οποία βρίσκεται υπό την προστασία του Geralt και προσπαθούν μαζί να ανακαλύψουν τις δυνάμεις της και την καταγωγή της. Μεταξύ τους αναπτύσσεται ένας δεσμός κόρης - πατέρα και βλέπουμε έναν πιο συναισθηματικό γητευτή. Γενικώς το συναίσθημα επικρατεί στην 2η σεζόν. Βλέπουμε τους χαρακτήρες να γίνονται πιο συναισθηματικοί, λίγο πολύ όλοι τους, και "αγαπησιάρηδες". Οι σκηνές δράσεις και οι μάχες είναι λιγότερες από ότι στην πρώτη σεζόν. Λείπει η ένταση, δράση και ο παλμός που είχαμε στην 1η σεζόν. Η νεαρή 20χρονη Freya Allan πάντως, παρά το μικρό της ηλικίας της, στέκεται αντάξια στον ρόλο και τις απαιτήσεις της σειράς.

Θα έλεγα πως η 2η σεζόν αλλάζει κάπως κατεύθυνση και τείνει να μοιάζει στο Game of Thrones όπου πλέον διάφορες φυλές μάχονται μεταξύ τους για την κυριαρχία του κόσμου. Πολιτική, συμμαχίες και ίντριγκα επικρατούν. Αλλά δεν σταματάει εδώ. Έχουμε και την φυλή "Wild Hunt". Ποιοι είναι αυτοί; Οι Wild Hunt, είναι ξωτικά, αλλιώς γνωστοί και ως Wraiths of Mörhogg, είναι απέθαντα όντα που σηματοδοτούν την άφιξη του πολέμου και του θανάτου. Και στο τελευταίο επεισόδιο κάνουν την εμφάνιση τους. Μήπως σας θυμίζουν τους White Walkers από το Game of Thrones ; .. Θα φανεί!

Επίσης, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, προς το τέλος μια σκηνή μου θύμισε έντονα την ταινία Harry Potter and the Order of the Phoenixe. Πως; Την σκηνή όπου ο Voldemort μπαίνει στο μυαλό του Harry και ο Dumbledore προσπαθεί να τον βοηθήσει.  Κάντε εικόνα το εξής, η Βόλεθ Μιρ/Αθάνατη μητέρα ( Voldemort ) διεισδύσει στο κορμί και το μυαλό της Cirilla ( Harry ) και προσπαθεί να την παγιδεύσει/αποπροσανατολίσει μέσα στις αναμνήσεις της και να πάρει τον έλεγχο της ενώ ο Geralt ( Dumbledore ) προσπαθεί με όπλο την αγάπη να την επαναφέρει με τα λόγια του στην πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι, η σειρά ήταν ευχάριστη και κρατούσε το ενδιαφέρον αλλά αναμένω κυρίως να δω πως θα συνεχιστεί στην 3η σεζόν και πως θα ξεδιπλωθεί η ιστορία.

7,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: