Ποιοι είναι οι μιλένιαλς ( millennials ) ;

Οι Millennials ή αλλιώς γνωστοί ως η γενιά Υ, είναι τα άτομα που γεννήθηκαν ανάμεσα στις χρονολογίες 1981-1996.

Οι Millennials σε μια εποχή της παγκοσμιοποίησης, της οικονομικής "αναστάτωσης" και της ανάπτυξης της τεχνολογίας και για αυτό έχουν μεγάλη εξοικείωση με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κινητά κτλ.

Τι τους χαρακτηρίζουν όμως; 

Λόγω των οικονομικών αναστατώσεων που αναφέραμε παραπάνω, η γενιά αυτή μεγαλώνει σε μια εποχή όπου η απασχόληση είναι μικρότερη στην αγορά εργασίας και τα έσοδα τους λιγότερα.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν με τους γονείς τους έχοντας στο μυαλό τους όμως και κάποια στιγμή να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όπως και η αγορά ενός αυτοκινήτου δεν είναι στις προτεραιότητες τους. Επιδιώκουν περισσότερο την εμπειρία παρά την ιδιοκτησία, βοηθώντας σε αυτό που λέμε "sharing economy". Παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία και κατ' επέκταση κάνουν και σε μεγαλύτερη ηλικία παιδιά από τους προκατόχους τους.

Η υγεία για αυτούς είναι στις προτεραιότητες τους. Γυμνάζονται σχεδόν καθημερινά και προσέχουν την διατροφή τους ενώ έχουν τα μέσα για να ελέγξουν την πρόοδο της υγείας τους. Είναι διατεθειμένη να δαπανήσουν χρόνο και χρήμα για την υγεία τους ( άσκηση και σωστή διατροφή ).

Έχουν μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία και είναι στενά συνδεδεμένη μαζί της. Μεγάλο μέρος αγορών και υπηρεσιών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες προϊόντων, σύγκριση τιμών και αξιολογήσεις.

Όσον αφορά τον χώρο εργασίας τους, έχουν την ανάγκη να νιώσουν την αναγνώριση, ότι η απόδοση τους αναγνωρίζεται και ανταμείβεται και ότι η δουλειά που κάνουν είναι σημαντική. Θέλουν να εξελίσσονται και έχουν μάθει να χειρίζονται παράλληλα πολλαπλές εργασίες και να συνεργάζονται με άλλους. Τους αρέσει να εργάζονται σκληρά αλλά και να ανταμείβονται για αυτό αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την προσωπική τους ζωή για τα επαγγελματικά τους. Θέλουν να εργάζονται σε έναν χώρο που τους προσφέρει ισορροπία ανάμεσα στα προσωπικά και τα επαγγελματικά. Είναι δημιουργικοί, ανοιχτόμυαλοι, έχουν πάθος για μάθηση και εκτιμούν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις στο χώρο εργασίας.

Ποιες άλλες κατηγορίες/γενιές όμως υπάρχουν;

• The Lost Generation ( Η χαμένη γενιά ): 1980 - 1900

• The Greatest Generations ( Η σπουδαιότερη γενιά ): 1901 - 1927

• Silent Generation ( Ήσυχη γενιά ): 1928 - 1945

• Baby Boomers: 1946 - 1964

• Generation Χ ( Γενιά Χ ): 1965 - 1980 

• Millennials / Gen Y : 1981 - 1996

• Generation Z ( Γενιά Ζ ): 1996 - 2010 

• Generation Alpha ( Γενιά Άλφα ): 2011 - 2025

Δεν υπάρχουν σχόλια: