Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Κριτική

( 2021 )

Η ταινία κυκλοφόρησε στις  9 Σεπτεμβρίου και επί τρεις εβδομάδες βρίσκεται στην 1η θέση του Box Office.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Shang-Chi, o «Μάστερ του Κουνγκ-Φου», τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Simu Liu. Ο Shang-Chi είναι ο καλύτερος μαχητής στο σύμπαν της Marvel, ο οποίος επιστρέφει σε έναν κόσμο διαφορετικό από ότι τον άφησε, γεμάτο θάνατο και καταστροφή. Για την ακρίβεια μεγάλωσε από έναν πολύ αυστηρό και απαιτητικό πατέρα ο οποίος έχει προτεραιότητα την εκπαίδευση του υιού του στο Κουνγκ-Φου. Πατέρας και υιός στο παρόν θα συγκρουστούν με το μεγαλύτερο κακό να παραμονεύει.

Οι δημιουργοί της ταινίας ξέρουν να δημιουργήσουν μια εκπληκτική ταινία πολεμικών τεχνών με ανεβασμένες badass χορογραφίες. Αποτελεί μια φρέσκια και ευπρόσδεκτη προσθήκη στο σύμπαν της Marvel που σαν μια διαφορετική πινελιά μπορεί να σταθεί και μόνη της και να την απολαύσει ο οποιοσδήποτε. Μάλιστα κάποιες χορογραφίες από τις πολεμικές τέχνες είναι εμπνευσμένες από τον Jackie Chan και την ταινία "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Ο πρώτος Ασιοαμερικάνος υπερήρωας της Marvel δεν είναι απλά ένας Μάστερ του Κουνγκ-Φου αλλά είναι ισοδύναμος με τους άλλους υπερήρωες της Marvel. Ερωτηματικά βέβαια προκύπτουν γιατί ο πατέρας τους δεν βοήθησε τους Avengers στην μάχη έχοντας στα χέρια του τα 10 δαχτυλίδια και την δύναμη που χαρίζουν. Simu Liou και Awkwafina αποτέλεσαν ένα δυνατό και αρμονικό δίδυμο προσφέροντας στιγμές γέλιου σε αρκετά σημεία της ταινίας. Πάντως θα κατατάξω την ταινία στην κατηγορία όπου από το Trailer της ταινίας προσδοκούσες περισσότερα περιμένοντας έναν μεγαλύτερο δυναμισμό σε ολόκληρη την πλοκή.

Τέλος, η ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος της εμβαθύνει στην διασκέδαση. την μυθολογία, το οικογενειακό δράμα και τις πολεμικές τέχνες και αξίζει σίγουρα να αφιερώσετε 2 ώρες και να την απολαύσετε!

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton
Σενάριο: Dave Callaham, Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham, Steve Englehart, Jim Starlin

8/10  ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: