Masters of the Universe: Revelation Part1 - Κριτική

( 2021 )

Το Masters of the Universe ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες κινουμένων σχεδίων την δεκαετία του 80'. Για την ακρίβεια προβλήθηκε για δύο κύκλους, την περίοδο 1983-1985. Οι χαρακτήρες όμως πρωτοεμφανίστηκαν το 1981 ως παιχνίδια και έπειτα έγιναν κόμικ και σειρά.

Στο Netflix κυκλοφόρησαν τα πρώτα 5 επεισόδια του πρώτου κύκλου όπου βλέπουμε τον Σκέλετορ να προσπαθεί να εισχωρήσει στο Γκρέισκαλ, που βρίσκεται στον πλανήτη Ετέρνια, για να καταλάβει την σφαίρα της δύναμης από την αίθουσα της σοφίας. Ο He-Man ( Άνταμ )στην προσπάθεια του να προστατέψει την μαγεία που κρύβεται στην σφαίρα, θα απορροφήσει την ενέργεια με το σπαθί του το οποίο όμως θα σπάσει στην μέση. Το μισό θα βρεθεί στην Προτέρνια ( παράδεισος ) και το άλλο μισό στην Σαμπτέρνια ( η γη των νεκρών ). Το σπαθί όμως κρατούσε την μαγεία ζωντανή στον πλανήτη και αφού καταστράφηκε, ο πλανήτης αρχίζει σιγά σιγά να πεθαίνει. Στην προσπάθεια τους να σώσουν την Ετέρνια, μια ομάδα αποτελούμενη με καλούς και κακούς με επικεφαλής την Τίλα, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στους δύο κόσμους για να σφυρηλατήσουν ξανά το σπαθί και η μαγεία να επιστρέψει. Ωστόσο, ο Σκέλετορ δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα ..

Οι χαρακτήρες φαίνονται τόσο νοσταλγικοί και τα γραφικά θυμίζουν κινούμενα σχέδια παλιάς εποχής με κάποια μοντέρνα στοιχεία. Πιστεύω ο μικρός μου εαυτός θα το λάτρευε, θα παθιάζονταν και θα αδημονούσε για τα επόμενα επεισόδια. Ίσως κάποιοι απογοητευτούν καθώς δεν θα δουν και πολύ τον He-Man να πρωταγωνιστεί αλλά ας μην ξεχνάμε πως ακόμα είμαστε στο 1ο μισό της 1ης σεζόν.

Οι φωνές των ηθοποιών ταιριάζουν πάρα πολύ καλά στους ήρωες του animation και ο Kevin Smith ως Showrunner έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά εμβαθύνοντας στο χαρακτήρες δημιουργώντας παράλληλα μια ενοποιητική, συνεκτική ιστορία που ξεπερνά ένα μεμονωμένο επεισόδιο. Οι σκηνές μάχης είναι ικανοποιητικές και προσωπικά ανυπομονώ για να δω πως θα εξελιχθεί ..

Δημιουργός: Kevin Smith

7,5/10   ( More Info: IMDB )

Δεν υπάρχουν σχόλια: