Jungle Cruise - Κριτική

( 2021 )

Η ταινία προβάλλεται ήδη από τις 29/7 στους κινηματογράφους και το όλο εγχείρημα βασίζεται στο ομώνυμο θεματικό πάρκο της Disney, το Jungle Cruise.

Η Dr. Lily Houghton ( Emily Blunt ) θα ταξιδέψει από το Λονδίνο στον Αμαζόνιο για να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι για μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει την ανθρωπότητα. Δίπλα της θα βρει τον Καπετάνιο Frank Wolff ( Dwayne Johnson ). Η Lily είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει το αρχαίο δέντρο με τις απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες. Σε αυτήν την επική αναζήτηση, το απίθανο δίδυμο μας θα έρθει αντιμέτωπο με απίθανους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις που κρύβονται στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους.

Φημολογούνταν αλλά και επαληθεύτηκε πως η ταινία έχει στοιχεία που θυμίζουν άλλες. Εμένα προσωπικά μου θύμισε την ταινία Pirates Of The Caribbean, National Treasure, The Mummy αλλά και το παιχνίδι Commandos 2: Men of Courare - Mission: The Target Burma. Όσοι είναι γνώστες του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα καταλάβουν πολύ γρήγορα τι εννοώ.

Από την μία η Emily Blunt, μια ταλαντούχα ηθοποιός και πολύ όμορφη γυναίκα και από την άλλη ο Dwayne Johnson, ο The Rock, που μπαίνει μπροστά στον κίνδυνο και τα βάζει ακόμα και με τα άγρια ζώα της φύσης όπως η τίγρη Proxima .. ή έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Prince Joachim ( Jesse Plemons ) και Lope de Aguirre ( Edgar Ramírez ) αποτελούν τους κακούς της υπόθεσης που ο καθένας από τους δύο για δικούς του λόγους θέλει να ανακαλύψει το αρχαίο δέντρο με τις θεραπευτικές δυνατότητες. Βέβαια οι κακοί της υπόθεσης δεν φαίνονται και τόσο κακοί. Αυτό ίσως από την μία ευθύνεται στον χιουμοριστικό τόνο που έδωσαν στον ρόλο του πρίγκιπα Joachim και από την άλλη στην συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από τον ρόλο του Lope de Aguirre, που το μόνο που ήθελε ήταν να βρει το δέντρο για να σώσει την αδελφή του από τον θάνατο. Ένα ακόμη αρνητικό που θα μπορούσα να προσδώσω ήταν πως οι σκηνές μάχης σε κάποια σημεία θα έπρεπε να ήταν πιο καθαρές στο μάτι καθώς δυσκολεύεσαι να τις παρακολουθήσεις.

Σαν ταινία ήταν αρκετά διασκεδαστική και ευχάριστη. Πολύ ωραία σκηνικά, ντυσίματα και τοπία, γρήγορος ρυθμός με καλές/ωραίες ερμηνείες από τους ηθοποιούς και μια ταινία γεμάτη χιούμορ, δράση και περιπέτεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Αρκετά καλή και αξιοσέβαστη δουλειά από το τεχνικό επιτελείο. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα να πάτε στον κινηματογράφο και να την παρακολουθήσετε.

Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra
Σενάριο: Michael Green, Glenn Ficarra, John Requa, John Norville, Josh Goldstein, Glenn Ficarra, John Requa

7,8/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: