Free Guy - Κριτική

Ένας τραπεζίτης, o Guy, που ζει στην Free City, ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα συμμετέχει σε ένα open-world video game και αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας… την οποία διαμορφώνει ο ίδιος.

Σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν όρια, έχει αποφασίσει να γίνει ο ήρωας που σώζει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο… πριν να είναι πολύ αργά. Στον κόσμο του, θα γνωρίσει την γοητευτική Molotov Girl ή αλλιώς γνωστή ως Millie ( στον πραγματικό κόσμο ), η οποία παίζει το παιχνίδι προκειμένου να βρει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως το παιχνίδι περιλαμβάνει έναν κώδικα που έφτιαξε αυτή με τον Keys. Η συνάντηση του Guy με την Molotov Girl είναι αυτή η οποία θα προκαλέσει την αλλαγή στον εικονικό κόσμο που θα φέρει τα πάνω κάτω.

Σε σκηνοθεσία Shawn Levy και σενάριο Matt Lieberman και Zak Penn, έχει δημιουργηθεί ένας κόσμος στον οποίο οι gamers μπορούν να ληστέψουν, να πυροβολήσουν και γενικώς να ασκήσουν βία θυμίζοντας GTA. Σαν ιδέα είναι καλή, καθώς είναι ωραίο να βλέπεις τον κόσμο από την μεριά των εικονικών ανθρώπων, πως τυποποιημένα συμπεριφέρονται κάνοντας κάθε μέρα ξανά και ξανά τα ίδια. Ο Levy κάνει πολύ ωραίες εναλλαγές μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου που δεν σε μπερδεύει και γρήγορα πιάνεις το νόημα. Ωραία, φωτεινά τοπία κα χρώματα, όπως και γραφικά. Έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ωραίο εικονικό κόσμο.

Σε γενικές γραμμές η ταινία είναι έξυπνη, χιουμοριστική και έχει δράση. Αλλά σε κάποια σημεία θα ήθελες οι σκηνές ή καλύτερα η υπόθεση να εξελίσσονταν πιο γρήγορα και να μην πλατειάζει. Όπως και θα ήθελα έναν πιο σοβαρό, μετρημένο και επιβλητικό κακό ( Antoine ). Πιστεύω ότι η ταινία θα μπορούσε να δώσει περισσότερα και θα έδινα μεγαλύτερη βαθμολογία .. ίσως το Sequel που ανακοινώθηκε να πάει καλύτερα.

Σκηνοθεσία: Shawn Levy
Σενάριο: Matt Lieberman, Zak Penn

6,8/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: