10 Fun Facts για το Pirates Of The Caribbean

Η ταινία "Pirates Of  The Caribbean" είναι στις πιο επιτυχημένες ταινίες που έχουν γυριστεί. Συνολικά γυρίστηκαν 5, 2003 - 2006 - 2007 - 2011 - 2017.

Εμείς μαζέψαμε 10 Fun Facts των ταινιών και σας τα παρουσιάζουμε:

1) Η 1η ταινία που κυκλοφόρησε είχε τον τίτλο Pirates of the Caribbean, ωστόσο οι παραγωγοί αποφάσισαν να προσθέσουν και την φράση The Curse of the Black Pearl σε περίπτωση που η ταινία πήγαινε καλά και ήθελαν να κάνουν και Sequel.

2) Μετά την επιτυχία της 1ης ταινίας ο Johnny Depp ανέβασε πολύ το κασέ του. Για την ακρίβεια ζήτησε 20 εκατομμύρια για την συμμετοχή του για κάθε Sequel που θα υπάρξει. Στην τελευταία ταινία που προβλήθηκε το 2017 (  Dead Men Tell No Tales ), ο ηθοποιός έλαβε το αστρονομικό ποσό των 90 εκατομμυρίων για να συμμετάσχει.

3) Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας On Stranger Tides in London, ο Johnny Depp δέχθηκε ένα email από ένα κορίτσι η οποία του ζητούσε βοήθεια για να τα βάλει με τον δάσκαλο της και να καταλάβει το σχολείο. Ωστόσο, ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο σχολείο ως Jack Sparrow και συμβούλεψε την μικρή να μην κάνει ανταρσίες.

4) Οι μόνοι ηθοποιοί που εμφανίστηκαν και στις 5 ταινίες ήταν οι Johnny Depp (Jack Sparrow), Geoffrey Rush (Hector Barbossa) και Kevin McNally (Mr. Gibbs).

5) Ο ρόλος του Jack Sparrow αρχικά είχε προσφερθεί στον Robert De Niro αλλά ο ηθοποιός την απέρριψε την πρόταση. Όταν κυκλοφόρησε η 1η ταινία και έγινε μεγάλη επιτυχία, ο De Niro το μετάνιωσε με τον ίδιο στην πορεία να γίνεται πειρατής αλλά σε διαφορετική ταινία, στην Stardust. Ένας ακόμη που προτάθηκε για τον ρόλο του Sparrow ήταν ο Jim Carrey αλλά εκείνη την περίοδο δούλευε πάνω στην ταινία Bruce Almighty.

6) Ο ρόλος του Jack Sparrow αρχικά είχε προσφερθεί στον Robert De Niro αλλά ο ηθοποιός την απέρριψε την πρόταση. Όταν κυκλοφόρησε η 1η ταινία και έγινε μεγάλη επιτυχία, ο De Niro το μετάνιωσε με τον ίδιο στην πορεία να γίνεται πειρατής αλλά σε διαφορετική ταινία, στην Stardust.

7) Οι ηθοποιοί έπρεπε να μάθουν πως να ξιφομαχούν ώστε οι σκηνές δράσης να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες γινόταν. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν βοήθεια από τον θρυλικό ξιφομάχο του Hollywood, Bob Anderson λόγω της συμμετοχής του στο Star Wars ως Darth Vader.

8) Ο ρόλος του Will Turner ήταν ανάμεσα στους Orlando Bloom και Heath Ledger. Τελικά επιλέχτηκε ο Bloom λόγω της συμμετοχής του στο The Lord of the Rings και στην επιτυχία που είχε. Εμείς πάντως το 2008 απολαύσαμε τον Heath Ledger στον ρόλο του τζόκερ, ίσως και η καλύτερη ερμηνεία του συγκεκριμένου ρόλου από ηθοποιό.

9) Από τις 5 ταινίες η Pirates of the Caribbean Curse of the Black Pearl ήταν αυτή με τα μικρότερα έσοδα αποφέροντας $654 εκατομμύρια και η Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest ήταν αυτή με τα υψηλότερα έσοδα αποφέροντας $1.66 δισεκατομμύρια παγκοσμίως.

10) Η ταινία Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ήταν η πρώτη ταινία παραγωγής που εμπνεύστηκε από θεματικό πάρκο. Ο Walt συνήθιζε να επιβλέπει ο ίδιος τα θεματικά πάρκα που κατασκευάζονταν και το Pirates of the Caribbean της Disneyland ήταν το τελευταίο που επέβλεψε. Ο Walt απεβίωσε το 1966 και το πάρκο άνοιξε το 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια: