The Forever Purge - Κριτική

( 2021 )

Η ταινία προβάλλεται ήδη από τις 15/7 στους κινηματογράφους και αποτελεί Sequel της ταινίας The Purge: Election Year.

Η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει την Κάθαρση μια φορά τον χρόνο η οποία θα διαρκεί 12 ώρες. Η εγκληματικότητα έχει ανέβει και αποφασίστηκε πως ήταν πλέον αναγκαίο κακό. Η Adela και ο άντρας της ο Juan ζουν στο Τέξας, όπου ο Juan εργάζεται στο ράντσο της πλούσιας οικογένειας Tucker. Ο Juan έχει εντυπωσιάσει τον πατριάρχη της οικογένειας τον Caleb κάτι τέτοιο όμως έχει γεμίσει με ζήλια τον υιό του. Μια μέρα του χρόνου διεξάγεται η ετήσια κάθαρση όπου όλα τα εγκλήματα είναι νόμιμα. Την επόμενη μέρα όμως μια ομάδα μασκοφορεμένων αποφασίζει να συνεχίσει την κάθαρση ή καλύτερα την αιώνια κάθαρση. Θα επιτεθούν στο ράντσο του Tucker αναγκάζοντας τις δύο οικογένειες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πολεμήσουν καθώς η χώρα βυθίζεται στο χάος και οι Η.Π.Α. αρχίζουν να διαλύονται. Μαζί, λοιπόν, θα αποφασίσουν να περάσουν τα σύνορα για το Μεξικό για να γλυτώσουν.

Η συγκεκριμένη κάθαρση έχει να κάνει με εθνικό χαρακτήρα. Οι πατριώτες της Αμερικής έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την Κάθαρση και να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους προκειμένου να σκοτώσουν όποιον δεν είναι γνήσιος Αμερικάνος πολίτης καθώς θεωρούν πως έχουν "βρωμίσει" την χώρα τους. Αναρχία, λοιπόν, θα επικρατήσει στις Η.Π.Α. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ο πολύ καλός και δομημένος λόγος του Will Patton, που υποδύεται τον πατριάρχη της οικογένειας Tucker,  ο οποίος στα τελευταία του λόγια θα δείξει πως αυτοί που τα βάζουν με το σύστημα ουσιαστικά είναι μέρος του συστήματος τελικά και όχι διαφορετικοί. Δείτε την ταινία και θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ! Χωρίς η ταινία να περιλαμβάνει δυνατά ονόματα στο καστ, οι ερμηνείες ήταν αρκετά καλές και σεβαστές.

Η γενική θεματολογία/ιδέα της ταινίας είναι αρκετά καλή αλλά στην εκτέλεση της όχι τόσο. Περιμένεις να σου ξεδιπλωθεί ένα πιο δυνατό στόρι και όχι μια ιστορία που σχεδόν επαναλαμβάνεται η ίδια ξανά και σε ξανά στις ταινίες με κάποιες διαφορές. Η ταινία θυμίζει κάπως το Hunger Games. Όλοι μέσα σε ένα "κλουβί" και ο δυνατότερος παραμένει ζωντανός.

Πάντως με στοιχεία γούεστερν, η ταινία είναι αρκετά καλή στο είδος και της και απολαυστική. Οι στιγμές αγωνίας και έντασης είναι συνεχόμενες και σε βάζει να αναρωτιέσαι κάθε στιγμή τι θα γίνει στο επόμενο λεπτό. Νιώθεις τον φόβο του πρωταγωνιστή και τον κίνδυνο που διατρέχει προσπαθώντας και εσύ να έχεις τα μάτια σου 14 γιατί δεν ξέρεις από που μπορεί να πεταχτεί ένας οπαδός της κάθαρσης και να σε καθαρίσει. Απόλαυσα κάθε λεπτό της ταινίας και θα την συνιστούσα.

Σκηνοθεσία: Everardo Gout
Σενάριο: James DeMonaco

7/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: