Space Jam: A New Legacy - Κριτική

( 2021 )

Από εχθές 15/7 προβάλλεται η ταινία στους κινηματογράφους. Η ταινία αποτελεί Sequel εκείνης με τον Michael Jordan μόνο που πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Lebron James και έχοντας περίπου παρόμοια θεματολογία / υπόθεση.

Όταν ο James και ο υιός του ο Dom, ο οποίος θέλει να γίνει προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών, θα παγιδευτούν σε ένα ψηφιακό χώρο, τον Warner 3000 entertainment "Server-verse", από έναν απατεώνα εν ονόματι Al-G Rhythm ο οποίος θέλει να κλέψει τους ακόλουθους του Lebron στα media, για να επιστρέψουν σπίτι ο James θα πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας αποτελούμενη από τα τρελό Looney Tunes με κύριους πρωταγωνιστές τους Bugs Bunny - Daffy Duck - Porky Pig - Lola Bunny, και να κερδίσουν την πανίσχυρη ψηφιακή ομάδα του Al, "The Goon Squad", που αποτελείται από μεγάλους σταρ του χώρου.

Παρακολούθησα την ταινία με προσοχή ορμώμενος κιόλας από τις παιδικές αναμνήσεις της προηγούμενης ταινίας και φεύγοντας από την αίθουσα έμεινα με ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία σκέφτομαι πως ήταν μια αρκετά μέτρια εκτέλεση τις ταινίας. Η ταινία δεν μπόρεσε να μεταδώσει στο κοινό την ευχαρίστηση που θα έπρεπε να νιώθεις και σε κάποια σημεία γίνεται αρκετά κουραστική με το να πλατειάζει σκηνές. Δεν υπήρχε η αγωνία, η ένταση και ο παλμός ενώ τρελά πράγματα συνέβαιναν κατά την διάρκεια του αγώνα. Εντάξει ξέρεις τι βλέπεις και ξέρεις τι να περιμένεις αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Ενώ παράλληλα ο αγώνας λόγω υπερβολικών εφέ γίνεται σε κάποια σημεία δύσκολος να τον παρακολουθήσεις.

Από την άλλη βέβαια η ταινία έχει ένα ωραίο intro που μας δείχνει την πορεία και το μεγαλείο του Lebron James και σε κάνει να νιώθεις δέος. Έχει πολύ ωραία γραφικά και σκηνικά από τεχνική μεριά μιας και η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά αλλά το πιο σημαντικό είναι το μήνυμα που θέλει να σου περάσει η ταινία. Η οικογένεια πάνω από όλα και να πιστεύεις στον εαυτό σου και να κυνηγάς τα όνειρα σου. Βλέπουμε έναν αυταρχικό Lebron που θέλει να μεταδώσει στα παιδιά του την έννοια της σκληρής δουλειάς. Ωστόσο θέλει να τους περάσει και την δική του ζωή και πραγματικότητα αγνοώντας τα θέλω του υιού του Dom. Πατέρας και υιός θα αποξενωθούν αλλά στην πορεία ο Lebron θα καταλάβει τα λάθη του και το πόσο σημαντικό είναι να στέκεσαι δίπλα στα παιδιά σου και τα όνειρα τους.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι αναφορές αλλά και οι ελαφρώς διαφοροποιημένες σκηνές από την προηγούμενη ταινία. Για παράδειγμα όπως στο ημίχρονο του αγώνα όπου οι παίχτες ψάχνουν κάτι που θα τους εμπνεύσει για να συνεχίσουν τον αγώνα ( όπως έγινε και στην πρώτη ταινία με το ρόφημα που και καλά περιείχε μυστικές δυνάμεις ) αλλά και επίσης στο τελευταίο κρίσιμο καλάθι όπου Jordan και Lebron προσπαθούν να καρφώσουν για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον αγώνα. Βέβαια μια εικόνα χίλιες λέξεις και κοιτώντας την φωτογραφία δίπλα θα καταλάβετε το κοινό τους στοιχείο.

6/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: