Ο Robert Downey θα συμπρωταγωνιστήσει στο "The Sympathizer"

Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 2015 από τον συγγραφέα Viet Thanh Nguen και κέρδισε πάρα πολλά βραβεία ανάμεσα τους και το βραβείο Pulitzer 2016.

Ένα βαθύ, συγκλονιστικό ντεμπούτο είναι το βιβλίο ''Ο Συνοδοιπόρος'' του Viet Thanh Nguen, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου σε σύγκρουση, κάποιος του οποίου οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι σε διαμάχη με τις ατομικές του πεποιθήσεις. Σε διάλογο αλλά και διαμετρικά αντίθετο με τις αφηγήσεις του πολέμου του Βιετνάμ που προηγήθηκαν αυτού, το μυθιστόρημα αυτό προσφέρει μια σημαντική και νέα προοπτική για τον πόλεμο: αυτή του διχασμένου φιλο-κομμουνιστή. Έχοντας το ρυθμό και το σασπένς ενός θρίλερ και μία γλώσσα εφάμιλλη του Graham Green και του Saul Bellow, είναι ένα "έπος" για τον έρωτα και την προδοσία. Ο αφηγητής -ένας διπλός πράκτορας- είναι ένας άνθρωπος διχασμένος, βολοδέρνει ανάμεσα σε δύο εαυτούς. Ο Γαλλοβιετναμέζος λοχαγός που φτάνει στην Αμερική μετά την πτώση του Βιετνάμ (Σαϊγκόν 1975), χτίζει μια νέα ζωή και παράλληλα αναφέρει μυστικά στους κομμουνιστές ανωτέρους του πίσω στην πατρίδα. "Ο Συνοδοιπόρος" είναι μια βαθιά και σκληρή ιστορία που διερευνά την ταυτότητα και -τελικά- την ύπαρξη, ένα σπουδαίο βιβλίο κατασκοπείας και μια σπαρακτική ιστορία έρωτα και φιλίας.

Την σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο Chan - Wook ενώ ο Robert Downey θα έχει διπλό ρόλο στην ταινία, αυτή του πρωταγωνιστή αλλά και θα βοηθήσει και στην παραγωγή της ως εκτελεστικός παραγωγός. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η A24 μαζί με την HBO Max. Τα γυρίσματα πρόκειται να γίνουν στο Λος Άντζελες και στο Βιετνάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: