Η Oprah Winfrey γεννήθηκε στις 29/1/1954 στο Kosciusko στο Mississippi. Σήμερα θεωρείται η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο ενώ η περιουσία της ανέρχεται περίπου στα 2.3 δισεκατομμύρια. Μπορεί σήμερα να είναι μια επιτυχημένη γυναίκα, ωστόσο η ζωή ήταν πολύ σκληρή μαζί της από την μέρα που γεννήθηκε.

Οι γονείς της ζούσαν χώρια και όταν γεννήθηκε η μητέρα της έφυγε αφήνοντας την να μεγαλώσει με την γιαγιά της μέχρι την ηλικία των 6. Ήταν πολύ δύσκολα χρόνια καθώς η γιαγιά της ήταν πάρα πολύ φτωχή σε σημείο που συχνά αναγκαζόταν να φοράει ρούχα φτιαγμένα από σακί για πατάτες και τα υπόλοιπα παιδιά γελούσαν μαζί της. Στα 6 της μετακόμισε με την μητέρα της όπου τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα καθώς δούλευε πάρα πολλές ώρες ως υπηρέτρια. Στα 7 της απέκτησε το πρώτο της κρεβάτι, μέχρι τότε κοιμόταν στον καναπέ ή στο πάτωμα. Στην ηλικία των 9 τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν βιάστηκε από τον 19χρονο ξάδελφο της αλλά και άλλους συγγενείς κάτι που διήρκησε μέχρι τα 13 της. Κρατούσε το στόμα της κλειστό καθώς απειλούνταν ότι θα την σκοτώσουν άμα μιλούσε σε κανέναν μέχρι που στα 14 της είχε μείνει έγκυος, ένα μωρό που πέθανε αμέσως μετά την γέννα. Όπως δήλωσε η ίδια αργότερα, τα βιώματα και οι εμπειρίες της από όταν ήταν μικρή, την έκαναν να μην θέλει να γίνει μητέρα όταν μεγαλώσει. Μετά το παραπάνω περιστατικό μετακόμισε με τον πατέρα της στο Tennessee.

Ο πατέρας της είχε ύψιστη προτεραιότητα την μόρφωση της δείχνοντας της τον δρόμο πως μπορούσε να γίνει περισσότερα από ότι ήταν. Η ζωή της άρχισε να αλλάζει όταν αποφοίτησε από λύκειο. Έλαβε πλήρη υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Tennessee, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς οι γονείς της δεν άντεχαν οικονομικά να το πληρώσουν. Μετά τις σπουδές της έπιασε δουλειά στον δελτίο των 6 όπου έπειτα από ένα χρόνο αποσύρθηκε από την εκπομπή και μεταφέρθηκε σε χαμηλότερες θέσεις στον σταθμό. Ωστόσο το 1978 έκανε την επανεμφάνιση της με το talk show "People Are Talking" και το 1984 έκανε πρεμιέρα σε νέο σταθμό στο Σικάγο αναλαμβάνοντας ένα άλλο talk show που κατάφερε από τον πάτο να το φτάσει στην κορυφή της τηλεθέασης. Μπορεί να της έλλειπε η εμπειρία και ειδησεογραφικές γνώσεις ωστόσο ήταν τόσο καλή με τους οικοδεσπότες που ένιωθαν ότι μπορούσαν να μοιραστούν μαζί της πράγματα που δεν φανταζόντουσαν ότι θα τα έλεγαν σε κανέναν. Ήταν κάτι σαν Group Therapy η εκπομπή της και άγγιξε τις ψυχές των ανθρώπων. Μάλιστα το σόου μετονομάστηκε σε "The Oprah Winfrey Show". Αυτό ήταν, η καριέρα της εκτοξεύτηκε έκτοτε στα ύψη. Σήμερα Oprah Winfrey είναι μια πάρα πολύ επιτυχημένη Αμερικανίδα ιδιοκτήτρια και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός, ηθοποιός και φιλάνθρωπος. Μάλιστα το 2013 τιμήθηκε με το "Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας" (η ανώτατη τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Πολιτειών που μπορεί να αποδοθεί σε πολίτη) που της απονεμήθηκε από τον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα.

Η Oprah αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Η δύναμη της ψυχής της και η θέληση της να μην τα παρατήσει στην ζωή είναι αξιοσέβαστο και αξιοθαύμαστο και παράδειγμα προς μίμηση. Όσο δύσκολα και αν περνάς πάντα να παλεύεις και να ελπίζεις για το καλύτερο στην ζωή σου. Μην φοβάσαι να ρισκάρεις και να αποτύχεις. Να έχεις πάθος, πίστεψε στον εαυτό σου και στα όνειρα σου γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει για εσένα και συνέχιζε ακόμα και όταν οι ελπίδες μοιάζουν χαμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: