Black Widow - Κριτική

2021 )

Η Cate Shortland έβαλε την Black Widow στην θέση που της αξίζει. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα και ιδιαίτερη συμπάθεια στον συγκεκριμένο χαρακτήρα της Marvel και τον έβλεπα κυρίως σαν δεύτερο ρόλο στις ταινίες αλλά έπειτα από την συγκεκριμένη ταινία άρχισα να την έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση.

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα εχθές στους κινηματογράφους, μας τοποθετεί μετά τα γεγονότα της ταινίας Captain America: Civil War (2016), όπου η Natasha Romanoff  γνωστή και ως Black Widow βρίσκεται μόνη της βρίσκεται σε φυγή. Η ταινία πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση καθώς επικεντρώνεται στην Natasha ( Scarlett Johansson ) και την αδελφή της Yelena Belova ( Florence Pugh ) και τους υποτιθέμενους γονείς της Alexei ( David Harbour ) γνωστός ως και Κόκκινος Φρουρός και την Melina ( Rachel Weisz ). Μας εξιστορεί όλο το Background του πως η Natasha έφτασε να είναι αυτή που είναι σήμερα. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ρώσοι κατάσκοποι Αlexei και Melina χρειαζόντουσαν δύο κοριτσάκια για κάλυψη στην αποστολή τους, την Natasha και την Yelena. Ωστόσο, στην προσπάθεια τους να τις προστατέψουν όταν αποκαλύφτηκαν, τις έστειλα στην οργάνωση Κόκκινο Δωμάτιο, όπου διοικείται από τον Dreykov (Ray Winstone), και η οικογένεια διαλύθηκε. Οι δύο αδελφές πέρασαν άσχημα στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Alexei βρέθηκε φυλακισμένος έπειτα από μια προδοσία και η Melina απομονωμένη. Χρόνια αργότερα θα συναντηθούν ξανά με κοινό σκοπό να εξουδετερώσουν την οργάνωση Κόκκινο Δωμάτιο αλλά πρώτα πρέπει να λύσουν τα δικά τους εσωτερικά - οικογενειακά θέματα για να μπορέσει να έρθει η εσωτερική λύτρωση για τους ήρωες μας.

Σαν μια γνήσια Ρωσική οικογένεια δεν γινόταν να λείπουν και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά/στοιχεία. Τα τραγούδια, η προφορά και η βότκα υπάρχουν σε έντονο βαθμό στην ταινία που μας τονίζουν την καταγωγή τους. Μια ταινία πλούσια σε συναίσθημα, χιουμοριστικές ατάκες, σκηνές δράσης, αγωνία και ανατροπές που συνθέτουν ένα αξιοσέβαστο έργο. Επίσης, η ταινία  μας κάνει εισαγωγή στην Yelena και της παραδίδει την σκυτάλη για να αποτελέσει την συνέχεια στην ιστορία μιας και γνωρίζουμε ήδη πως η ταινία ήταν η τελευταία για την Scarlett Johansson.

Οι ταινίες "Avengers" αφορούσαν πάντα την εξερεύνηση της δύναμης μέσα στην ομάδα, την οικογένεια, έτσι λοιπόν και η συγκεκριμένη μένει πιστή στην ιδεολογία της MCU.

7,5/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: