10 Fun Facts για το Lord Of The Rings

Η ταινία "Lord Of The Rings" είναι στις πιο επιτυχημένες ταινίες που έχουν γυριστεί. Συνολικά γυρίστηκαν 3, 2001 - 2002 - 2003.

Εμείς μαζέψαμε 10 Fun Facts των ταινιών και σας τα παρουσιάζουμε:

1) Ο Sean Connery αρχικά είχε προταθεί για τον ρόλο του Gandalf. Ωστόσο ο ίδιος τον απέρριψε γιατί θεώρησε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τον ρόλο του μάγου και δεν μπορούσε να τον υποδυθεί. Για τα πρακτικά, αν ο Sean Connery έκλεινε την συμφωνία, θα έπαιρνε ως αμοιβή το 15% των εσόδων των ταινιών. Τα έσοδα από τις ταινίες αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια.

2) Όταν η ταινία πρωτοξεκίνησε να αναπτύσσεται βρισκόταν υπό την επίβλεψη της Miramax πριν περάσει στην New Line Cinema. Ο τότε, λοιπόν, πρόεδρος της εταιρείας, Bob Weinstein, είπε στον σκηνοθέτη Peter Jackson πως ένα από τα χόμπιτ θα πρέπει να πεθάνει. " Δεν με νοιάζει ποιο θα είναι αυτό, μπορείς να διαλέξεις όποιο θέλεις αλλά δεν γίνεται να επιβιώσουν όλα" ήταν τα λόγια του.

3) Ο Sean Bean φοβόταν να ανέβει σε ελικόπτερο, έτσι κατά την διάρκεια γυρισμάτων που έπρεπε να ανέβουν σε κάποιο βουνό, ενώ οι άλλοι πήγαν με το ελικόπτερο, αυτός ανέβηκε το βουνό με τα πόδια έχοντας μαζί του και τον εξοπλισμό του φτάνοντας δύο ώρες αργότερα από τους άλλους στην τοποθεσία.

4) Το πόνυ του Sam ο Billy στην πραγματικότητα ήταν δύο άνθρωποι μέσα σε κοστούμι αλόγου. Επειδή η σκηνή ήταν δύσκολη και δεν μπορούσαν να την γυρίσουν με το πραγματικό ζώο, αποφάσισαν πως ήταν καλύτερα να μεταμφιέσουν δύο άτομα χαρίζοντας άφθονο γέλιο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής.

5) Στην τελευταία αντιπαράθεση μεταξύ του Frodo και του Gollum στην 3η ταινία στο Mount Doom, αρχικά ήταν ο Frodo να σκοτώσει τον Gollum και ήταν εντάξει όλοι με αυτή την ιδέα. Ωστόσο, στην πορεία η σκηνή ξανά γυρίστηκε γιατί θεωρήθηκε πως αυτό ήταν πολύ αντί-Tolkien και τελικά ο Gollum πέθανε όταν έπεσε μέσα στο ηφαίστειο.

6) Για εργασίες υψηλής τεχνολογίας, ένα πρόγραμμα υπολογιστή που λέγεται MASSIVE επιστρατεύτηκε για να φτιάξει στρατούς από Ορκς, ξωτικά και ανθρώπους. Αυτά τα ψηφιακά πλάσματα είχαν την ικανότητα να σκέφτονται και να λειτουργούν ανεξάρτητα στις μάχες αναγνωρίζοντας ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Είχαν την δυνατότητα επίσης να διαλέξουν κάποιον από τα 20.000 δημιουργήματα και να το δουν με απόλυτη ακρίβεια.

7) Στην σκηνή όπου ο Gandalf στέκεται απέναντι στον Balrog, στην πραγματικότητα ο Ian McKellen στεκόταν απέναντι από μια ping pong μπάλα.

8) Η σκηνή κατά την οποία ο Gandalf χτυπάει το κεφάλι του μέσα στο σπίτι του Bilbo, δεν ήταν προγραμματισμένη. Ωστόσο, ο Peter Jackson την θεώρησε ωραία σκηνή και την κράτησε στην ταινία.

9) Ο Christopher Lee που υποδύθηκε τον Saruman ήταν ο μόνος που έχει γνωρίσει από κοντά τον Tolkien. Τον συνάντησε τυχαία σε ένα μπαρ στην Οξφόρδη.

10) Κάθε ταινία του Άρχοντα κέρδισε πάρα πολλά βραβεία. Η 3η ταινία, Η Επιστροφή του Βασιλιά, κέρδισε και τα 11 βραβεία στα οποία ήταν υποψήφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: