Luca - Κριτική

( 2021 )

Η ταινία κυκλοφόρησε πρόσφατα και προβάλλεται αποκλειστικά από την Disney Plus. Μας ταξιδεύει στην όμορφη Ιταλία, σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη στην Ριβιέρα, όπου η πρωτότυπη ταινία μεγάλου μήκους της Disney και Pixar "Luca" είναι μια ιστορία που αφορά ένα νεαρό αγόρι που βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο με παγωτό, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με το σκούτερ. Ο Luca ( Jacob Tremblay ) μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον νέο του φίλο τον Alberto ( Jack Dylan Grazer ), αλλά όλη η διασκέδαση απειλείται από ένα βαθύ μυστικό: είναι θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Υπάρχουν πολλές ταινίες κινουμένων σχεδίων που σου προκαλούν διάφορα συναισθήματα. Το Luca κατ' εμέ κατατάσσεται στις ταινίες που σου προσφέρουν ένα συναίσθημα μαγείας, νοσταλγίας περνώντας όμορφα μηνύματα για την ζωή.

Καταρχάς μιας και η ταινία λαμβάνει μέρος στην Ιταλία, δεν γίνεται λοιπόν να μην ήταν εμφανή τα Ιταλικά στοιχεία. Τα όμορφα ,γαλανόλευκα νερά που σε κάνουν να θέλεις να βουτήξεις, τα ζυμαρικά ( και μιλάμε για πολλά είδη ), το παγωτό, η Vespa και η Ιταλική διάλεκτος που χρησιμοποιείται μια στο τόσο μέσα στην ταινία, όλα αυτά συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο .. Νιώθεις το καλοκαίρι και την ξενοιασιά.

Ο Luca ζει μια ζωή μέσα στο βυθό αλλά νιώθει ότι ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος από αυτά που ζει και γνωρίζει. Θέλει να βγει στην επιφάνεια αλλά είναι φοβισμένος από τους αυστηρούς γονείς του που του απαγορεύουν να κάνει κάτι τέτοιο. Συνοδοιπόρο στην περιπέτεια αυτή θα βρει τον Alberto ο οποίος θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους του και να αρχίσει να ζει την ζωή του. Χαρακτηριστική στην ταινία είναι η φράση Silenzio Bruno!. Είναι μια μικρή φράση που έμαθε ο Alberto στον Luca να την χρησιμοποιεί όταν ακούει την φωνή μέσα του που του προκαλεί αρνητικές σκέψεις. Alberto και Luca παρουσιάζουν σε όλη την διάρκεια της ταινίας την σημαντικότητα της φιλίας.

Ωστόσο, οι μικροί φίλοι μας θα πρέπει να είναι αρκετά προσεχτικοί στην νέα τους περιπέτεια καθώς μπορεί στην επιφάνεια να παίρνουν ανθρώπινη μορφή αλλά όταν πέφτει νερό πάνω τους, εμφανίζεται το σώμα τους σαν ψάρι του βυθού. Και εδώ είναι ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει η Disney και η Pixar. Δεν έχει σημασία τι είσαι ή από που είσαι ή αν είσαι ή θεωρείσαι διαφορετικός. Σημασία έχει το τι έχεις μέσα στην καρδιά σου και την ψυχή σου και αυτό είναι ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό μήνυμα που περνάει η ταινία στον κοινό της.

7/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: