Οι Beatles επιστρέφουν σε μορφή μίνι σειράς

Στην αρχή ήταν να γίνει ταινία αλλά τα πράγματα άλλαξαν και τελικά οι Beatles θα επιστρέψουν στο κοινό μέσω μιας μίνι σειράς για λογαριασμό της Disney Plus.

Η σειρά με τίτλο "The Beatles: Get Back" θα αποτελείται από 3 επεισόδια, δύο ώρες το καθένα, τα οποία θα προβληθούν στις 25 - 26 -27 Νοεμβρίου.

Η σειρά βασίζεται πάνω σε ένα βίντεο - ντοκιμαντέρ το οποίο γυρίστηκε κοντά στο 1970 κατά την διάρκεια του γυρίσματος του άλμπουμ "Let It Be", που ήταν τελικά το τελευταίο τους άλμπουμ, αλλά και το τελευταίο τους ζωντανό.

Ο τίτλος του τελευταίου άλμπουμ των Beatles, "Let It Be", έμοιαζε να είναι προφητικός. Μετά την ταινία-ντοκουμέντο που γυρίστηκε, αποτυπώνοντας όλη τη διαδικασία εγγραφής του δίσκου στο στούντιο, έκαναν ακριβώς αυτό: τα άφησαν όλα όπως είναι. Αν εξαιρέσει κανείς μερικές ευχάριστες στιγμές, η ταινία παρακολουθεί ένα γκρουπ υπό διάλυση μάλλον, παρά ένα ζωντανό και θαλερό συγκρότημα. Στο όλο εγχείρημα εξάλλου παραγωγής και εγγραφής αυτού του τελευταίου άλμπουμ, είναι εμφανή τα σημάδια της προβληματικής συνεργασίας. Η αξία του ντοκιμαντέρ είναι ότι καταγράφει βήμα-βήμα το αναπόφευκτο τέλος μιας θρυλικής συνεργασίας, που άλλαξε τον ρου της μουσικής ποπ ιστορίας. Οι εσωτερικές διαμάχες και διαφωνίες, οι προσωπικές διαφορετικές επιλογές, ζωής κυρίως, είχαν αρχίσει αρκετό καιρό πριν. Απλώς, το 1970 οριστικοποιήθηκε ο χωρισμός. 

Την σκηνοθεσία της σειράς θα αναλάβει ο Peter Jackson, ο οποίος είχε αναλάβει και την σκηνοθεσία με τεράστια επιτυχία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: