Arnold Schwarzenegger / Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Ο Arnold Alois Schwarzenegger, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 30/7/1947 μικρό χωριό Ταλ, κοντά στο Γκρατς της Αυστρίας.

Ο Schwarzenegger είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς η οικογένεια του ήταν πάρα πολύ φτωχή, με τα βίας κατάφεραν να αγοράσουν ένα ψυγείο για το σπίτι, ενώ δεχόταν βία από τον πατέρα του σε σχεδόν καθημερινή βάση, ο οποίος ήταν αστυνομικός στο τοπικό τμήμα και είχε υπηρετήσει στον Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τον Schwarzenegger, οι γονείς του ήταν πολύ αυστηροί. Αν κάνανε κάτι λάθος, η ράβδος ήταν σίγουρη. Επίσης, ο πατέρας του ήταν δεν ήταν στοργικός απέναντι του και αυτό ήταν φανερό. Η συμπεριφορά του βασιζόταν απλά σε υποψίες ότι ίσως δεν ήταν το βιολογικό του παιδί. Για όλους τους παραπάνω λόγους όταν έφθασε στην εφηβεία διέκοψε τις σχέσεις του με τον πατέρα του.

Ο Schwarzenegger ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία. Για την ακρίβεια ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο για να κερδίσει την προσοχή και την αγάπη του πατέρα του αλλά στην πορεία τα παράτησε και έστρεψε τον ενδιαφέρον στο bodybuilding στην ηλικία των 14. Προπονούνταν κάθε μέρα και ήταν αφοσιωμένος τόσο πολύ που τα σαββατοκύριακα που ήταν κλειστό το γυμναστήριο, αυτός έμπαινε κρυφά μέσα για να προπονηθεί. " Με αρρώσταινε άμα έχανα κάποια μέρα προπόνησης .. την επόμενη μέρα δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη" ήταν τα λόγια του Arnold. Τελικά 3 χρόνια αργότερα, το 1964, στην ηλικία των 17 κατάφερε να γίνει επαγγελματίας bodybuilder. Ένα χρόνο αργότερα πήγε στον Αυστριακό στρατό για να εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία του, ωστόσο θα καταλήξει στην στρατιωτική φυλακή για μια εβδομάδα καθώς κατά την διάρκεια της βασικής προπόνησης το έσκασε για να διαγωνιστεί Junior Mr. Europe contest όπου και τελικά τον κέρδισε. Μια ακόμα σημαντική διάκριση για αυτόν ήρθε στην ηλικία των 20 όταν κέρδισε τον ετήσιο διαγωνισμό Mr. Universe και έγινε ο πρώτος που τα κατάφερε σε τόσο μικρή ηλικία.

Επόμενος στόχος ήταν να κυνηγήσει τα όνειρα του να γίνει ηθοποιός και για αυτό τον λόγο στην ηλικία των 21 πήγε στην Αμερική με μηδαμινά λεφτά στην τσέπη και χωρίς να γνωρίζει την αγγλική διάλεκτο. Επειδή εκείνη την περίοδο το bodybuilding δεν πλήρωνε καλά, μαζί με έναν συνεργάτη μπήκαν μαζί στον κλάδο των τούβλων και των ακινήτων και η δουλειά ήταν τόσο επιτυχημένη όπου το 1970 ήταν ήδη εκατομμυριούχος. Επίσης, την ίδια χρονιά κέρδισε το Mr. Olympia διαγωνισμό όντας και πάλι ο νεότερος σε ηλικία που τον έχει κερδίσει, μια διάκριση που κρατάει μέχρι σήμερα. 

Δυστυχώς, το 1971 έχασε τον αδελφό του και το 1972 έχασε τον πατέρα του. Το 1973 άρχισε να μορφώνεται, παρακολουθώντας μαθήματα οικονομικών σε διάφορα πανεπιστήμια του Γουινσκόνσιν, από όπου και αποφοίτησε το 1979. Κέρδισε τον τίτλο στο διαγωνισμό Mr. Olympia από το 1970 έως το 1975 και στη συνέχεια ξανά το 1980. Μέσω των ταινιών του έδωσε στο άθλημα του bodybuilding ώθηση και αναγνώριση. Θεωρείται από πολλούς μέχρι και σήμερα ο καλύτερος bodybuilder όλων των εποχών και ο αθλητής με την καλύτερη σωματική διάπλαση. Ο μυικός όγκος του ήταν πολύ πιο μπροστά από ό,τι αυτός των αντιπάλων του.

Επόμενο κεφάλαιο στην ζωή του ήταν ο κινηματογράφος, μιας και αυτός ήταν και ο λόγος που πήγε να μείνει μόνιμα στην Αμερική. Τα πρακτορεία όμως του έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει σταρ, ότι δεν είχε καμία απολύτως ελπίδα. Το τεράστιο σώμα του, το επίθετο του και η Γερμανική προφορά του το καθιστούσαν αδύνατο. Βέβαια ο Arnold είχε μάθει να μην ακούει τους άλλους και να κυνηγάει πάντα αυτό που θέλει. Θεωρείται από τους κορυφαίους κινηματογραφικούς αστέρες στις ταινίες δράσης και περιπέτειας. Η πρώτη του ταινία ήταν μόλις το 1970, με τίτλο "Hercules in New York", στην οποία η φωνή του είχε ντουμπλαριστεί, και το όνομα στους τίτλους της ταινίας αυτής ήταν "Arnold Strong", επειδή το επίθετό του ήταν δύσκολο να προφερθεί στα αγγλικά. Το ντεμπούτο του στον έναρθρο λόγο έγινε το 1976, με την ταινία "Stay Hungry", για την οποία κέρδισε και χρυσή σφαίρα Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού. Έπειτα ακολούθησε το φιλμ ντοκιμαντέρ "Pumping Iron" του 1977. Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία ήρθε το 1982, με την ταινία "Conan The Barbarian" ενώ το 1984 συμμετείχε στην ταινία Terminaton του James Cameron. Αυτό ήταν, η καριέρα του στο χώρο του σινεμά είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της καθώς ακολούθησαν και άλλες πολύ μεγάλες επιτυχίες στην πορεία.

Είχε καταφέρει ήδη πολλά στην ζωή του, αλλά από ότι φαίνεται είχε και άλλα ακόμα να εκπληρώσει και έτσι αποφάσισε να μπει και στην πολιτική το 2003 όπου θα εκλεχτεί κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και διετέλεσε μέχρι το 2011.

Εμείς παραθέτουμε 6 κανόνες επιτυχίας που ο ίδιος ο Arnold Schwarzenegger έχει πει:

1) Να έχεις όραμα

2) Να ονειρεύεσαι

3) Μην φοβάσαι την αποτυχία

4) Να έχει δυνατή νοοτροπία και να είσαι πάντα πεινασμένος για επιτυχία

5) Η επιτυχία όμως προϋποθέτει σκληρή δουλειά

6) Να επιστρέφεις στους συνανθρώπους σου το καλό

Όταν ξεκινάς κάτι να πετύχεις στην ζωή σου, πρέπει να είσαι σίγουρος και αποφασισμένος. Δεν ξεκινάς λέγοντας ίσως τα καταφέρω, αλλά ότι θα φτάσω στην κορυφή και θα κάνω ότι πρέπει για να το πετύχω και δεν πρόκειται να σταματήσω. Αυτή είναι η μόνη απάντηση που έχεις να δώσεις πρώτα από όλα στον εαυτό σου. Γιατί αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου, ποιος άλλος θα το κάνει; Δεν πρόκειται να είναι εύκολο όμως. Επειδή έχεις ένα όραμα και ένα όνειρο δεν σημαίνει ότι η ζωή θα σου το δώσει απλόχερα. No Pain, No Gain! Θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να φτάσεις μέχρι το τέλος, να περάσεις όλα τα στάδια γιατί αυτό είναι που ξεχωρίζει έναν πρωταθλητή από κάποιον που δεν είναι. Έχεις 24 ώρες μέσα στην μέρα σου, όπως όλοι, για αυτό φρόντισε να αξιοποιήσεις κάθε δευτερόλεπτο γιατί ο χρόνος σου είναι πολύτιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: