Lord of the Rings: Για ποιο λόγο η σειρά πρόκειται να κοστίσει 465$ εκατομμύρια

Oι προσδοκίες είναι υψηλές για την επερχόμενη σειρά "Lord of the Rings" της Amazon Studios. Με αναφερόμενο προϋπολογισμό πρώτης σεζόν 465 εκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι μια από τις πιο ακριβές σειρές που έγιναν ποτέ.

Πώς δικαιολογείται μια τόσο δαπανηρή προσπάθεια; Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, η επικεφαλής της Amazon Studios, Jennifer Salke, είπε ότι οφείλεται κυρίως στην τρέλα της αγοράς, σημειώνοντας ότι το Netflix πλήρωσε $469 εκ. για δύο sequels του Knives Out.

Αλλά αποκάλυψε επίσης τις υψηλές προσδοκίες του Amazon για το επερχόμενο prequel. "Όσο για το πόσοι πρέπει να παρακολουθήσουν το Lord of the Rings; Πολλοί. (Γέλια.) Ένα τεράστιο, παγκόσμιο κοινό πρέπει να κάνει την εμφάνιση του όταν βγεί και είμαστε πολύ σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί", δήλωσε η Salke.

 Όσο για το πού θα ξοδευτούν όλα αυτά τα χρήματα, η Salke λέει ότι τα περισσότερα αφορούν τη δημιουργία υποδομής για το υπόλοιπο της σειράς. "Αυτή είναι μια ολόκληρη σεζόν μιας σειράς με έναν τεράστιο κόσμο. Ο αριθμός είναι ένας δυνατός τίτλος ή ένας τρελός τίτλος που σε τραβάει να κάνεις κλικ, αλλά χτίζουμε την υποδομή για ολόκληρη τη σειρά", δήλωσε.

Όποιος έχει παρακολουθήσει την παραγωγή της αρχικής τριλογίας ταινιών "Lord of the Rings" θα ξέρει πόση δουλειά υπήρξε απο πίσω. Υπάρχουν τα σετ, τα props και οτιδήποτε άλλο κάνει τη ζωή της Μέσης Γης να φαίνεται αληθινή. Η σειρά θα γυριστεί και πάλι στη Νέα Ζηλανδία, η οποία χρησίμευσε ως σκηνικό για την τριλογία του Peter Jackson.

Η επερχόμενη σειρά των Amazon Studios θα φέρει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της Second Age της ιστορίας της Middle-earth. Το επικό δράμα λαμβάνει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των 'Τhe Hobbit' και 'The Lord of the Rings' του J.R.R. Tolkien, και θα μεταφέρει τους θεατές σε μια εποχή όπου δημιουργήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασίλεια δοξάστηκαν και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρατιόταν από λεπτές κλωστές και ο μεγαλύτερος κακός που βγήκε από την πένα του Tolkien απειλούσε να ρίξει σκοτάδι σε όλο τον κόσμο. Ξεκινώντας από μια περίοδο ειρήνης, η σειρά ακολουθεί το cast χαρακτήρων, γνωστοί και καινούργιοι, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την ανάδυση του πολλά φοβούμενου κακού στην Middle-earth. Από τα σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών, Lindon, στα μαγευτικά νησιά του βασίλειο του Númenor, στα πιο μακρινά σημεία του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα χαράξουν θρύλους που ζουν πολύ μετά τον θάνατό τους.

Πηγή: IGN

Δεν υπάρχουν σχόλια: