Η Gal Gadot προσεύχεται για την κατάσταση στην χώρα της το Ισραήλ

Καταρχάς να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να πούμε πως Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί βρίσκονταν ανέκαθεν σε αντιπαλότητα. Αυτή την φορά όμως αυτό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν ότι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν σε αναβρασμό λόγω της έντονης προσπάθειας Ισραηλινών εποίκων να πάρουν τα σπίτια τους στην αραβική συνοικία Σεΐκ Τζαρά, μια προσπάθεια που στηρίζεται από το επίσημο κράτος του Ισραήλ, καθώς χθες αναμενόταν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα τους δικαίωνε. Πάντως λόγω των γεγονότων η ανακοίνωση της απόφασης πήρε αναβολή. Έκτοτε ρουκέτες και αεροπορικές επιδρομές έχουν κοστίζει ζωές και έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Η ηθοποιός Gal Gadot ( Wonder Woman ) με καταγωγή από το Ισραήλ που υπηρέτησε κιόλας 2 χρόνια υποχρεωτικά ως στρατιώτης στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, έκανε μια δήλωση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

" Η καρδιά μου θα σπάσει. Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένεια μου, τους φίλους, τους ανθρώπους μου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που τραβάει ήδη πάρα πολύ καιρό. Το Ισραήλ αξίζει να ζήσει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος, οι γείτονες μας επίσης αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειες τους και για αυτή την απίστευτη εχθρότητα να σταματήσει, προσεύχομαι για τους αρχηγούς μας να βρουν την λύση ώστε να ζήσουμε πλάι πλάι ειρηνικά. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες".




Δεν υπάρχουν σχόλια: