10 Fun Facts για το Harry Potter

Τα "Harry Potter" προβλήθηκαν την δεκαετία 2001 - 2011 και βρίσκονται στις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες ταινίες στον κόσμο.

Εμείς μαζέψαμε 10 Fun Facts των ταινιών και σας τα παρουσιάζουμε:

1) Οι Παράφρονες ήταν βασισμένοι πάνω στην κατάθλιψη της Rowling έπειτα από τον θάνατο της μητέρας της. Έχασε την μητέρα της το 1990 και χρησιμοποίησε τους Παράφρονες για να υποδηλώσει ένα συναίσθημα. " Είναι τόσο δύσκολο να περιγράψεις σε κάποιον την κατάθλιψη όταν δεν την έχει ζήσει. Δεν είναι στεναχώρια, γιατί στεναχώρια είναι να κλαις και να έχεις θλίψη. Αλλά είναι αυτή η κρύα απουσία συναισθήματος και αυτό ακριβώς ήταν οι Παράφρονες". 

2) Δημιούργησε το Quidditch έπειτα από έναν καυγά με τον δεσμό της. Πήγε σε ένα μπαρ, κάθισε και το δημιούργησε. Το Quidditch είναι ένα βίαιο παιχνίδι και ίσως κατά κάποιο τρόπο σκεφτόταν και αυτή σαν να ήθελε να τον δει να χτυπιέται με μια bludger, όπως δήλωσε.

3) Σκεφτόταν να σκοτώσει τους Ron και Arthur Weasley αλλά άλλαξε στην πορεία την σκέψη της. Μάλιστα, τον Arthur θα τον σκότωνε στην ταινία "Το Τάγμα του Φοίνικα" όταν δέχθηκε επίθεση από την Nagini αλλά μετά σκέφτηκε ότι υπάρχουν στην ταινία λίγοι καλοί πατεράδες και δεν ήθελε να του δώσει ένα τέτοιο τέλος.

4) Ο Haley Joel Osment παραλίγο να υποδυθεί τον Χάρι. Για την ακρίβεια την σκηνοθεσία της ταινίας στην αρχή είχε αναλάβει ο Steven Spielberg ο οποίος σκεφτόταν τον Haley για τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά έπειτα από μια σύγκρουση με την Rowling, την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Chris Columbus ο οποίος τελικά είδε τον πρωταγωνιστή του στα μάτια του Dan Radcliffe, ο οποίος έπρεπε να πείσει τους γονείς του να του επιτρέψουν να περάσει από οντισιόν για την θέση.

5) Ο Dumbledore ήταν gay. Όπως δήλωσε η συγγραφές το 2017, ο Dumbledore μετά την αποφοίτηση του από το Hogwarts, γνώρισε τον Grindelwald με τον οποίο είχαν μια έντονη, παθιασμένη, ρομαντική σχέση αγάπης μέχρι την την στιγμή που ο Grindelwald πήρε τον δρόμο της σκοτεινής μαγείας.

6) Dolores Umbridge, την οποία ο Stephen King την χαρακτήρισε ως έναν υπέροχο κακό, η Rowling μας αποκάλυψε ποιο ήταν το τέλος κάτι που δεν το διαβάσαμε στα βιβλία. Πως τελικά φυλακίστηκε για τις πράξεις της και την έστειλαν στο Azkaban.

7) Τα ονόματα των πρωταγωνιστών δεν ήταν τυχαία. Το Χάρι είναι μια version του Henry, το οποίο ήταν ένα όνομα για διάσημους Βασιλιάδες της Αγγλίας καθώς ο Χάρι ήταν ηγέτης. Το Ronald προέρχεται από το Old Norse Rögnvaldr, σύμβουλος δηλαδή αυτού που κυβερνάει. Το Hermione προέρχεται από το έργο του Σαίξπηρ The Winter’s Tale και προορίζονταν να είναι έξυπνη μιας και οι γονείς της ήταν ακαδημαϊκοί.

8) Η Rowling έγραψε τα Χάρι Πότερ προς τιμήν της μητέρας της όταν πέθανε. Όπως η ίδια δήλωσε, αν δεν πέθαινε πιθανόν να μην υπήρχε σήμερα ο Χάρι.

9) Το σημάδι στο κεφάλι του Χάρι βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο στο εξώφυλλο του βιβλίου από ότι στην ταινία.

10) Τόσο ο Daniel Radcliffe όσο και ο Rupert Grint κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των πρώτων ταινιών, παραδέχτηκαν ότι ήθελαν και οι δύο την Emma Watson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: