10 Fun Facts για την ταινία The Godfather

Η ταινία "The Godfather" είναι στις πιο επιτυχημένες ταινίες που έχουν γυριστεί. Συνολικά γυρίστηκαν 3, 1972 - 1974 - 1990.

Εμείς μαζέψαμε 10 Fun Facts των ταινιών και σας τα παρουσιάζουμε:

1) Το κεφάλι του αλόγου που είδαμε στην σκηνή με τον Mr. Woltz (John Marley), ήταν πραγματικό. Στις πρόβες χρησιμοποίησαν ψεύτικο αλλά κατά την διάρκεια της σκηνής, τοποθέτησαν πραγματικό κεφάλι αλόγου ώστε να έχουν πιο ρεαλιστική αντίδραση.

2) Ο Marlon Brando απέρριψε το βραβείο  του καλύτερου ηθοποιού. Στις 5 Μαρτίου το 1973, όταν ακούστηκε το όνομα του, την θέση του στο βάθρο πήρε μια γυναίκα, η Sacheen Littlefeather, η οποία είπε ότι ο Brando της ζήτησε να ανέβει στην σκηνή και να πει στον κόσμο ότι δεν δέχεται το βραβείο ως αντίδραση για το πως αντιμετωπίζονται οι Αμερικο-Ινδιάνοι από την βιομηχανία του κινηματογράφου.

3) Η λέξη "Don" δεν σημαίνει αυτό που μπορεί να νομίζετε. Μπορεί στην ταινία να χρησιμοποιείται για τα αφεντικά της κάθε οικογένειας αλλά στην πραγματικότητα η λέξη Don στα Ιταλικά σημαίνει "θείος που αποπνέει σεβασμό".

4) Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί απέτυχαν να πάρουν τον ρόλο του Michael, ανάμεσα τους και οι Warren Beatty, Dustin Hoffman, Jack Nicholson και Robert DeNiro. Τελικά τον ρόλο πήρε ο Al Pacino ο οποίος ήταν επιλογή του Coppola.

5) Ο Marlon Brando δεν προορίζονταν αρχικά για τον ρόλο του Vito Corleone. Η Paramount δεν τον ήθελε καθώς έβλεπε τον Vito Corleone στα μάτια του Laurence Olivier. Ωστόσο, έπειτα από επιμονή του Coppola ο Marlon Brando έκανε ένα δοκιμαστικό και τον λάτρεψαν.

6) Στην σκηνή που ο Luca Brasi αποτίει σεβασμό στον Vito Corleone, βλέπουμε ένα τρέμουλο στα λόγια του. Αυτό δεν ήταν μέρος της κανονικής σκηνής αλλά στην πραγματικότητα ο Lenny Montana, που έπαιξε τον Luca Brasi, ένιωθε δέος και σεβασμό απέναντι στον Marlon Brando που μπέρδεψε τα λόγια του. Βέβαια αυτό ήταν κάτι που άρεσε στον Coppola και κράτησε την σκηνή ως έχει.

7) Η  Italian-American Civil Rights League απαγόρεψε στον Coppola να χρησιμοποιηθούν οι λέξεις Mafia, Cosa Nostra και Mob.

8) Το φουσκωμένο μάγουλο του Marlon Brando στην ταινία που τον κάνει να μοιάζει με Bulldog, στην πραγματικότητα τον ανάγκασαν να φορέσει ένα επιστόμιο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Αυτό τώρα κοσμείται στο  American Museum of Moving Imagine στην Νέα Υόρκη.

9) Μία από τις πιο διάσημες σκηνές είναι αυτή κατά την οποία ο Johnny Fontane, που θέλει να γίνει μεγάλος αστέρας του σινεμά, κλαίγεται στον Vito για ένα μεγάλο ρόλο που δεν το έδωσε ένας σκηνοθέτης λέγοντας "τι θα κάνω;". Σε εκείνο το σημείο ο Vito τον χαστουκίζει. Η σκηνή αυτή δεν ήταν προγραμματισμένη αλλά ο Marlon Brando αυτοσχεδίασε.

10) Βλέπουμε την αγάπη του Vito Corleone στην ταινία για τις γάτες αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν στο σενάριο. Ο Marlon Brando αυτοβούλως αποφάσισε να καθίσει με μια αδέσποτη γάτα αγκαλιά την οποία ο Coppola βρήκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: