Ο Sylvester Stallone γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου το 1946 στο Μανχάταν της Νέα Υόρκης. Είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός.

Μισός Ιταλός από τον πατέρα του και μισός Γάλλος και Γερμανός από την μητέρα του, ο Stallone από την στιγμή που γεννήθηκε ξεκίνησε ένα δύσκολο και επίπονο βίο ζωής. Κατά την γέννα κόπηκε καταλάθος ένα νεύρο προκαλώντας του παράλυση σε διάφορα σημεία του αριστερού προσώπου του όπως τα χείλη, η γλώσσα και το πηγούνι του, γεγονός που συντέλεσε στην βροντερή χροιά της φωνής του. Ακόμα και στην συνέχεια πήγαινε από το ένα ανάδοχο σπίτι στο άλλο μέχρι οι γονείς του εν τέλει να καταφέρουν να τον κρατήσουν.

Το 1965 φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Ελβετίας μέχρι το 1967 και έπειτα στην δραματική σχολή σε πανεπιστήμιο στο Μαϊάμι καθώς το όνειρο του ήταν να γίνει ηθοποιός. Το 1970 έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο χωρίς επιτυχία. Μάλιστα την περίοδο 1970/75 πέρασε αρκετά δύσκολα. Ήταν άστεγος καθώς τον είχαν κάνει έξωση από το σπίτι ενώ επί 3 εβδομάδες κοιμόταν σε σταθμό λεωφορείου. Ήταν τόσο απελπισμένος μέχρι που πούλησε ακόμα και το σκυλί έναντι του ποσού των 50$ σε μια κάβα. Για να βγάλει λίγα ακόμα έξτρα λεφτά, αναγκάστηκε να παίξει σε μια ταινία που ήταν ελαφρύ πορνό έναντι του ποσού των 200$. Ο ίδιος μάλιστα όπως έχει δηλώσει είπε πως ή θα έκανε την ταινία ή θα αναγκαζόταν να κλέψει για να επιβιώσει. Έκανε διάφορες δουλειές όπως καθαριστής σε ζωολογικό κήπο ή υπάλληλος σε σινεμά μέχρι το 1975. Το 1975 αποτελεί χρονιά σταθμός για την καριέρα του. Εμπνευσμένος από τον αγώνα του Muhammad Ali με τον Chuck Wepner, ο Stallone έγραψε το σενάριο του Rocky μέσα σε σχεδόν 4 ημέρες. Προσπάθησε να το πουλήσει και μπορεί τα λεφτά να ήταν καλά, ωστόσο ο Stallone ήθελε και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του κάτι που οι υποψήφιοι πελάτες το απέρριπταν. Εν τέλη, το σενάριο ήταν τόσο καλό που αναγκάστηκαν να υποκύψουν στις απαιτήσεις του. Με τα πρώτα λεφτά που έλαβε αγόρασε πίσω τον σκύλο του από την κάβα.

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η ταινία η καριέρα του εκτοξεύτηκε! Το Rocky ήταν υποψήφιο σε 10 κατηγορίες για βραβείο όσκαρ και κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας το 1976. Είχε γίνει hot - star με μεγάλες προσφορές να πέφτουν στο τραπέζι για να τον έχουν στις ταινίες τους. Το Rocky έχει βγάλει 5 ταινίες, η τελευταία το 2006, αποφέροντας συνολικά πάνω από 1.2 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Μάλιστα, η ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας έχτισε δίπλα στο μουσείο της πόλης το άγαλμα του Rocky προς τιμήν της συνεισφοράς. Το 1982 βγήκε η πρώτη ταινία Ράμπο, που μπορεί σαν ταινία να δέχτηκε άσχημες κριτικές, ωστόσο ο Stallone αποθεώθηκε κάνοντας τον την δεκαετία του 80' ένα από τα κορυφαία αστέρια.

Έλαβε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 1984 ενώ το 2015 η ταινία Creed κέρδισε Χρυσή Σφαίρα. Ο Stallone έχτισε μία από τις πιο αξιοζήλευτες και σεβαστές καριέρες στο χώρο του Hollywood επηρεάζοντας αμέτρητες ζωές μέσα από τους χαρακτήρες του. Μιλώντας ειδικά για τις ταινίες Rocky και Creed, πέραν του ψυχαγωγικού, αποτελούν και ιστορίες έμπνευσης, δύναμης και θέλησης. Προτάσεις από το σενάριο έχουν γίνει quotes, ενώ αποσπάσματα παίζονται σαν βιντεάκια Inspiration / Motivation. 

Παραθέτουμε παρακάτω κάποιο απόσπασμα: 

“Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that! I'm always gonna love you, no matter what. No matter what happens. You're my son and you're my blood. You're the best thing in my life. But until you start believing in yourself, you ain't gonna have a life.”

― Sylvester Stallone, Rocky Balboa

Ο Sylvester Stallone κατάφερε το όνειρο του γιατί πίστευε πάντα στον εαυτό του και στο όραμά του. Ποτέ δεν τα παρατήρησε και συνέχισε να προσπαθεί μέχρι να το καταφέρει. Ο Sylvester Stallone είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς η επιμονή μπορεί να ξεπεράσει κάθε είδους εμπόδια με τις πιθανότητες να είναι μηδενικές και εναντίον σου. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος, σημασία δεν έχει πόσο δυνατά χτυπάς αλλά πόσα θα δεχτείς και να αντέξεις για να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: