Ο Steve Jobs ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους και καινοτόμους ανθρώπους στον κόσμο και το όνομα του θα παραμείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία της ανθρωπότητας για την συνεισφορά του.

Γεννήθηκε στις 24/2/1955 και απεβίωσε στις 5/10/2011 λόγω κάποιων επιπλοκών που οδήγησαν σε αναπνευστική ανακοπή. Έφυγε στην ηλικία των 56.

Το 1955, λοιπόν, ήρθε στον κόσμο. Οι βιολογικοί του γονείς ήταν οι Abdulfattah ( πατέρας ) και Joanne Schieble ( μητέρα ) και οι θετοί του γονείς οι Paul και Clara Jobs. Η Joanne Schieble τον έφερε κρυφά, από τους δικούς της, στον κόσμο όπου και τον έδωσε κατευθείαν για υιοθεσία σε ένα ζευγάρι νομικών. Η υιοθεσία αυτή δεν κράτησε πολύ καθώς έπειτα από 1 μήνα τον επέστρεψαν πίσω. Τελικά την κηδεμονία του ανέλαβαν έπειτα από πολύ κόπο οι Paul και Clara Jobs. Μάλιστα η Clara τους πρώτους 6 μήνες φοβόνταν να δεθεί μαζί του και να τον αγαπήσει σε περίπτωση που τον πάρουν μακριά της. Σαν νεαρός πάντως ο Jobs είχε δυσκολίες προσαρμογής στο σχολείο, αντιστέκονταν στην εξουσία, είχε κακή συμπεριφορά, πολλές αποβολές και έκανε αρκετές φάρσες στους άλλους. Στα 13 ( 1968 ) πάντως είχε αρχίσει ήδη να έχει επαφή με τον χώρο της τεχνολογίας όταν ανέλαβε μια καλοκαιρινή δουλειά από τον Bill Hewlett, όταν ο Jobs τον τηλεφώνησε για κάτι κομμάτια που έψαχνε ενός ηλεκτρικού Project.

Καθοριστική, όμως, γνωριμία για τον Steve ήταν αυτή με τον Steve Wozniak. Οι δυο τους δημιούργησαν την Apple Computers το 1976 όπου και κατασκεύασαν τον πρώτο τους υπολογιστή τον Apple I. Πούλησαν 200 κομμάτια. Την ίδια περίοδο, η κοπέλα του είχε μείνει έγκυος με τον Steve να αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και δεν αναγνώριζε ότι το παιδί ήταν δικό του ενώ παράλληλα στα επαγγελματικά δρώμενα ήρθε μια μεγάλη επένδυση ύψους 90.000 και το 1977 κατασκεύασαν Apple IΙ όπου εκτόξευσε την εταιρεία στα ύψη. 1978, επόμενο εγχείρημα ήταν η Apple Lisa η οποία πούλησε μόνο 100.000 κομμάτια και το 1982 ο Steve αναγκάστηκε από το συμβούλιο να αποχωρήσει από την ομάδα της Apple Lisa ενώ στο μεσοδιάστημα το δικαστήριο έκρινε ότι ο Jobs είναι τελικά ο πατέρας της Lisa. 1984, παρουσιάστηκε το Macintosh στην Καλιφόρνια. Εκείνη την περίοδο η μετοχή της Apple κόστιζε 441 εκατομμύρια. Η παρουσίαση όμως απέτυχε. Το Macintosh απέτυχε βγαίνοντας εκτός κατά πολύ από τις προβλέψεις και σε συνδυασμό με την κόντρα που ξέσπασε με τον John Sculley o Steve οδηγήθηκε εκτός Apple οριστικά, απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία. 1985, ο Steve ιδρύει την εταιρεία NeXT και την παρουσιάζει στο κοινό το 1988. Ένα χρόνο μετά η παρουσίαση είχε αποτύχει λόγω του υψηλού κόστους του υπολογιστή ( Black Cube ), ωστόσο 1997 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Apple έναντι 500$ περίπου και παράλληλα ο Jobs επέστρεψε πίσω στην Apple. Στο μεσοδιάστημα, το 1986 ο Steve είχε αποτελέσει έναν από τους συνιδρυτές της εταιρείας Pixar η οποία με την σειρά της και αυτή εξαγοράστηκε από την Disney. Η Apple βρισκόταν σε πτώση και όλα αυτά μέχρι που ο Jobs έφερε στην αγορά το iMac το 1998 και έκτοτε η εταιρεία εκτοξεύτηκε. Το 2001 παρουσίασε το iPod, το 2007 το iPhone και το 2010 το iPad. Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Apple είχε γίνει η πιο επικερδής εταιρεία στον κόσμο.

Steve Jobs " Η δουλειά σας πρόκειται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που πιστεύετε ότι είναι εξαιρετική δουλειά. Και ο μόνος τρόπος να κάνεις σπουδαία δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Εάν δεν το έχετε βρει ακόμα, συνεχίστε να ψάχνετε. Μην επαναπαύεσαι. Μερικές φορές η ζωή θα σας χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τούβλο. Μην χάσετε την πίστη σας. Έχοντας στον νου σου ότι πρόκειται να πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφύγει κανείς την παγίδα του να πιστεύει ότι έχει κάτι να χάσει. Είσαι ήδη γυμνός. Δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθήσετε την καρδιά σας. Προσπαθήστε να έχετε μια ωραία οικογενειακή ζωή, να διασκεδάσετε, να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα. Αυτή είναι μια πολύ περιορισμένη ζωή. Η ζωή μπορεί να είναι πολύ ευρύτερη όταν ανακαλύψετε ένα απλό γεγονός: Τα πάντα γύρω σας που ονομάζετε ζωή φτιάχτηκαν από ανθρώπους που δεν ήταν πιο έξυπνοι από εσάς. Και μπορείτε να το αλλάξετε, να το επηρεάσετε ... Μόλις το μάθετε αυτό, δεν θα είστε ποτέ ξανά το ίδιο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: