Η Sony Pictures βρίσκει στέγη στο Netflix

Η Sony Pictures μπαίνει στο παιχνίδι του streaming μέσω του Netflix. Ξεκινώντας από το 2022, το Netflix θα έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις ταινίες της Sony, που παίχτηκαν στις αίθουσες του κινηματογράφου, με το πρόγραμμα Pay One window. Για όσους δεν γνωρίζουν το Pay One window, εκχωρεί το δικαίωμα να προβάλει τις ταινίες μετά το πέρας 9 μηνών από την προβολή τους στα σινεμά. Αυτό θα περιλαμβάνει μελλοντικές ταινίες όπως το "Venom" και "Spider-Man" καθώς και "Morbius" και "Bullet Train".

Η συμφωνία έχει ισχύ 4 χρόνων έναντι του ποσού 1 δισεκατομμυρίου. Επίσης, η συμφωνία εκχωρεί το δικαίωμα στο Netflix να έχει τον πρώτο λόγο για ταινίες που προορίζονται για streaming προβολή όπως και επίσης εκχωρεί άδεια στην πλατφόρμα για έναν συγκεκριμένο αριθμό ταινιών από το θησαυροφυλάκιο της Sony. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Netflix έχει ήδη μια συμφωνία με την Sony για όλες τις κυκλοφορίες ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Η συμφωνία αυτή πάντως ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ όπου η πλατφόρμα αριθμεί περίπου στους 74 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ παγκοσμίως φτάνει τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: