Mortal Kombat - Κριτική

( 2021 )

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ταινία βασίζεται στον βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου το 1992 από την Midway Games και πρόκειται για ένα fighting game.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ταινία καθώς στην διάρκεια των χρόνων έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες. Αυτή την φορά την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Simon McQuoid.

Καταρχάς η ταινία περιλαμβάνει έναν νέο χαρακτήρα τον Cole Young ( Lewis Tan ) ο οποίος έχει εκ γενετής το σήμα του Δράκου στο σώμα του και είναι απόγονος του μεγάλου πολεμιστή Hanzo Hasashi. Κάθε κλωτσιά, κίνηση και γροθιά έχει την γοητεία της και ο θεατής νιώθει την απόλαυση. Οι πολεμικές τέχνες σε συνδυασμό με τα οπτικά εφέ δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση. Στα θετικά θα προσθέσω και τις γρήγορες εναλλαγές και την γρήγορη εξέλιξη/υπόθεση της ταινίας. Η σκηνή με την οποία ανοίγει η ταινία είναι αρκετά δυνατή και ήταν έξυπνη κίνηση από την παραγωγή να δώσει στην δημοσιότητα τα πρώτα 7 λεπτά της ταινίας για να προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων ατόμων.

Αν δεν ξέρεις όμως τίποτα για τον κόσμο του Mortal Kombat, δεν θα καταλάβεις και αρκετά από την ταινία, θα σου φανεί σαν μια απλή και διασκεδαστική ταινίας δράσης. Ο σκηνοθέτης δεν δίνει χώρο και χρόνο στους ήρωες μας να μας εξηγήσουν περισσότερα για τον εαυτό τους αλλά και για τους κόσμους τους παρά σύντομες, λακωνικές περιγραφές.

Εν κατακλείδι όπως και να έχει, αποτελεί μια διασκεδαστική ταινία δράσης και μια καλή προσαρμογή ενός βιντεοπαιχνιδιού σε ταινία και αξίζει να αφιερώσετε 2 ώρες από τον χρόνος σας και να απολαύσετε τις μάχες.

6,5/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: