Godzilla vs. Kong - Κριτική

( 2021 )

Έχει σχεδόν μια εβδομάδα που η ταινία έχει κάνει πρεμιέρα σπάζοντας ταμεία αποφέροντας μέχρι στιγμής περίπου 130 εκατομμύρια έσοδα παγκοσμίως. Δύο δυνατά Brand Names όμως σαν και αυτά ήταν αναμενόμενο να έχει τόσο μεγάλη απήχηση, με τους πιστούς φαν να αναμένουν αυτή την αναμέτρηση από την στιγμή που ανακοινώθηκε η είδηση της ταινίας. Τα teaser και τα trailer που έβγαιναν απλά μεγάλωναν την επιθυμία, την ένταση και την αναμονή. Warner Bros και Legendary τα κατάφεραν περίφημα.

Η ταινία μας προϊδεάζει ήδη από την αρχή ότι θα πρόκειται για μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης καθώς δεν γίνεται να υπάρχουν δύο "Alpha" και κανείς τους δεν πρόκειται να υποκλιθεί στον άλλον. Όλα ξεκινάν όταν ο Godzilla στρέφεται από το πουθενά κατά της ανθρωπότητας, για την ακρίβεια κατά της εταιρείας Apex διαλύοντας τις εγκαταστάσεις της. Στο τραπέζι, λοιπόν, πέφτει η ιδέα του Kong ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να τους οδηγήσει στην Hollow Earth για να βρουν την πηγή της ενέργειας του Godzilla και να το εξουδετερώσουν. Όλο αυτό βέβαια πρέπει να γίνουν χωρίς να αντιληφθεί ο Godzilla την παρουσία του Kong καθώς θα θελήσει να συγκρουστούν σε μάχη για το ποιος θα είναι ο κυρίαρχος.

Υπάρχει μια προδιάθεση ότι στην ταινία ο Godzilla είναι ο κακός και ο Kong είναι η ελπίδα, ο σωτήρας της ανθρωπότητας. Δεν είναι όμως έτσι και δεν θέλουμε να σας πούμε επί τούτου περισσότερα για να μην σας κάνουμε spoil. Ο καθένας πάντως από τους δύο έχει την δικιά του ομάδα υποστήριξης, ο Kong την Rebecca Hall ( Ilene Andrews ) και την Jia ( Kaylee Hottle ) η οποία δεν μπορεί να μιλήσει και με την οποία έχει αναπτύξει έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό αγάπης, και ο Godzila έχει με το μέρος του κυρίως την Millie Bobby Brown ( Madison Russell ) η οποία δεν πιστεύει στην ξαφνική εχθρότητα που έχει αναπτύξει και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα και την έχουμε ήδη δει στην ταινία "Godzilla: King of the Monsters". 

Γρήγορα πάντως τα δύο τέρατα θα έρθουν σε σύγκρουση, η ταινία δεν το καθυστερεί δίνοντας στο κοινό αυτό που θέλει, με τις μάχες να είναι απολαυστικές. Στην μάχη πάντως η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει, αμφότεροι στο διάβα τους σκοτώνουν πολλούς χωρίς να υπολογίζουν τις ζωές που παίρνουν. Είναι μια μάχη που κεντρίζει το ενδιαφέρον των φαν αλλά πραγματικά υπήρχε η μικρή αμφιβολία για το ποιος μπορεί να είναι ο νικητής; Όσοι παρακολούθησαν το "Godzilla: King of the Monsters" είδαν έναν Godzilla εναντίον του King Ghidorah όπου στην τελική τους μάχη ο Godzilla σαν μια πυρηνική βόμβα στο διάβα του και μόνο λιώνει κυριολεκτικά ότι υπάρχει γύρω του και με δύο ακουστικά κύματα εξολοθρεύει τον Ghidorah, το πρώτο του καίει τα φτερά και το δεύτερο του καίει τα δύο από τα τρία κεφάλια, δίνοντας του μετά το τελειωτικό χτύπημα. Βέβαια για τους καλούς γνώστες ξέρουμε ότι στην συγκεκριμένη σκηνή ο Godzilla για να παράγει τέτοια ενέργεια χρειάστηκε την βοήθεια της Mothra. Θες να πεις King Kong; Αλλά πρέπει σίγουρα να πεις God - Godzilla !

Εκπληκτικά και αξιοθαύμαστα εφέ και σε μεγάλο βαθμό συγκινητικός ο δεσμός μεταξύ του Kong και της μικρής Jia. Στην πρώτη τους φανερή επικοινωνία μεταξύ τους μέσω της νοηματικής, τοποθετείται στην οθόνη μας η εξής φράση "Did monkey just talk?" Λίγο άτοπο αυτό καθώς δεν είναι γεγονός προς έκπληξη ότι ένας γορίλας μπορεί να μάθει την νοηματική. Δεν το λέμε βέβαια αυτό τυχαία, αλλά από το τρανό, πραγματικό παράδειγμα της Koko ( γορίλας ) που με την βοήθεια της εκπαιδεύτριας της έμαθε σχεδόν πάνω από 1.000 λέξεις στην νοηματική και μπορούσε να επικοινωνεί.

Η ταινία δίνει αυτό ακριβώς αυτό που ζητάει ο θεατής. Σου δίνει μάχες απολαυστικές. Τα τέρατα είναι οι πρωταγωνιστές και οι άνθρωποι απλοί θεατές, σαν παιδιά που βλέπουν έναν καυγά μεταξύ των γονιών τους. Δεν θα χαρακτήριζα την ταινία ως κάτι το εξωπραγματικό, το αριστούργημα αλλά ότι είναι μια καλή, απολαυστική ταινία που αξίζει να κάτσεις να την δεις και να την απολαύσεις. Γιατί θα την απολαύσεις !

7/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: