Zack Snyder’s Justice League - Κριτική

( 2021 )

Το Zack Snyder’s Justice League προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη ( 18/3 ) αποκλειστικά από την HBO MAX. Ήταν μια πολυδιαφημιζόμενη ταινία με αποσπάσματα, άρθρα, εικόνες και όλα αυτά είχαν δημιουργήσει μια έξαψη στον κόσμο και στους πιστούς φαν που την περίμεναν με ανυπομονησία. Το Zack Snyder’s Justice League βρίσκει τους ήρωες μας μετά τα γεγονότα της ταινίας Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) όπου ο Superman έχει πεθάνει και ο Batman μαζί με την Wonder Woman προσπαθούν να συγκροτήσουν μια ομάδα που θα αντιμετωπίσει την νέα απειλή τους Darkseid, DeSaad και Steppenwolf. Και πράγματι θα χτίσουν την ομάδα τους παίρνοντας με το μέρος τους τους Aquaman, Flash και Cyborg αλλά θα χρειαστούν και τον Superman τον οποίο θα φέρουν πίσω στους ζωντανούς.

Μην γελιέστε, το Zack Snyder’s Justice League είναι σαν μια άλλη ταινία από το Justice League που κυκλοφόρησε το 2017.  Ήταν λαϊκή απαίτηση και έγινε πραγματικότητα. Το 2017 ο Zack Snyder είχε ξεκινήσει να αναλάβει τον ρόλο του σκηνοθέτη της ταινίας αλλά κάποια προσωπικά του θέματα τον έκαναν να αποχωρήσει και να παραχωρήσει την θέση του στον Joss Whedon. Έπειτα ο κόσμος άρχισε να ζητάει την πρωτότυπη ταινία και ο Zack αποδέχτηκε την "πρόκληση - πρόσκληση". Και το αποτέλεσμα; Φαντασμαγορικό. Μια επική ταινία, για την κατηγορία της, που οι 4 ώρες διάρκειας της δεν φαίνεται να σε απασχολούν καθόλου, αντιθέτως το τέλος σε κάνει να θέλεις να δεις και την συνέχεια, ένα Part2 της ταινίας. Ο Zack Snyder κατόρθωσε με το αριστούργημα του να αποκαταστήσει την φήμη του Justice League.

Το νέο “Justice League”  έχει μια μαγευτική και μεθυστική αίσθηση κάτι που το εκλαμβάνεις από τις πρώτες κιόλας σκηνές. Μια συναρπαστική και ψυχαγωγική ιστορία που αγγίζει γενεές ανθρώπων μεταφέρεται από τον Zack Snyder με μοναδικό τρόπο στις οθόνες μας. Χωρίζει την ταινία σε 6 μέρη δίνοντας χώρο στον κάθε ήρωα να ξετυλίξει όσο μπορεί την ιστορία του και βλέπουμε έναν Steppenwolf πολύ πιο εντυπωσιακό και δυναμικό σε σχέση με τον χαρακτήρα της ταινίας του 17'. Καθεμία από τις μάχες του Zack κινείται έξυπνα με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Ίσως να ήθελαν λίγο περισσότερη ένταση αλλά βέβαια κρατάμε τις προσδοκίες μας για μια δεύτερη ταινία όπως προμηνύει το τέλος της με τον Darkseid να έχει πάρει απόφαση να επιτεθεί στην γη για να αποκτήσει το Anti-Life. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Anti-Life είναι μια μαθηματική φόρμουλα που εμφανίζεται στα κόμικς της DC, που επιτρέπει στον κάτοχο του να έχει την κυριαρχία στο μυαλό και την θέληση των όντων και αποτελεί τον απώτερο στόχο του Darkseid.

Για να σκηνοθετήσει κανείς μια τέτοια ταινία και να κουβαλήσει το βάρος της ευθύνης απαιτείται να έχει πολύ μεγάλες ικανότητες και δεξιότητες. Και νομίζω πως ο Zack Snyder το κατάφερε αυτό με επιτυχία και πως οι λάτρεις τέτοιου είδους ταινιών αξίζει να αφιερώσουν τις 4 ώρες και να το απολαύσουν.

8/10   ( Υπόθεση )

Δεν υπάρχουν σχόλια: