The Fury of a Patient Man - Κριτική

( 2016 )

Ο Ισπανός ηθοποιός, Raúl Arévalo, κάνει το σκηνοθετικό και σεναριακό του ντεμπούτο με τη δραματική ταινία The Fury of a Patient Man (H οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου).  Το φιλμ εντάσσεται στο νέο-ρεαλιστικό ισπανικό κινηματογράφο και  τα στοιχεία που έχουν παρθεί από τις ταινίες western είναι εμφανή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ωστόσο, η μικρή δόση χιούμορ που προστέθηκε δεν αποξενώνει όλο το υπόλοιπο αποτέλεσμα. Το αίσθημα της εκδίκησης περιτριγυρίζει όλη την κινηματογραφική ιστορία, τελικά κατασταλάζει πάνω της και την οδηγεί εκεί που θέλει να καταλήξει.

Όλα αυτά, μαζί με την αξιοπρεπή σκηνοθετική  προσπάθεια του ισπανού, που εστιάζει κοντά στα πρόσωπα των ηθοποιών και κινείται μαζί τους στον χώρο, αποτυπώνοντας συνάμα  με όμορφο τρόπο τα κάδρα  της επαρχιακής Ισπανίας, οδηγούν σε ένα ποιοτικό, περιπετειώδες έργο.  Ο βετεράνος ηθοποιός, Antonio de la Torre (José), σα μια άλλη Uma Therman στο ευρηματικό Kill Bill, ζητάει τα αντίποινα για τη δολοφονία της αγαπημένης του,  με μία άριστη και συγκρατημένη ερμηνεία, καθοδηγώντας όλο το υπόλοιπο καστ στην επιτυχία.

Οι ηχητικές παρεμβάσεις χτυπάνε στο αυτί του/ της θεατή σαν κακιά ανάμνηση και παίζουν τεράστιο ρόλο στην ενίσχυση του σασπένς. Συγχρόνως το εύηχο και ταξιδιάρικο soundtrack του Lucio Godoy, προσδίδει την τελευταία πινελιά σε αυτόν τον μεσογειακό πίνακα και συμπληρώνει άρτια την αισθητική των κάδρων.
 
Με λίγα λόγια και χωρίς περιαυτολογίες, το ευρωπαϊκό  νέο- western,  The Fury of a Patient Man,  του Arévalo  είναι μία ταινία που αξίζει να δείτε και να «ταξιδέψετε».

7/10   ( Υπόθεση )

Άρθρο: Ούστογλου-Λ. Χαράλαμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: