( 2015 )

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Emma Donoghue, η ταινία “Room” εξιστορεί την ιστορία του μικρού Jack (Jacob Tremblay) όπου έχει γεννηθεί και κατοικεί σε ένα μικρό δωμάτιο/σπιτάκι κήπου μαζί με την μητέρα του την Ma (Brie Larson).

Ο Lenny Abrahamson καταφέρνει με τις σκηνοθετικές του ικανότητες, να μας εισάγει στην κλειστοφοβική καθημερινότητα της Ma και του Jack και να κάνει μία λιτή αλλα συγχρόνως ευρηματική σκηνοθεσία με την βοήθεια βέβαια του διευθυντή φωτογραφίας, Danny Cohen. Η σκηνοθετική ευρηματικότητα της ταινίας φαίνεται κυρίως στο ότι όχι μόνο δεν σε κουράζει το κομμάτι της ταινίας όπου διαδραματίζεται αποκλειστικά στο δωμάτιο, το οποίο είναι και μεγάλης σχετικά διάρκειας, αλλά και σε αιχμαλωτίζει, όπως και το κομμάτι επίσης της αποδοχής του αληθινού κόσμου από την οπτική του μικρού.

Οι υποκριτικές ικανότητες τόσο της πρώην Disney Channel star και ώριμης πια Brie Larson, όσο και του μικρού και ανερχόμενου ηθοποιού Jacob Tremblay είναι αναμφισβήτητα καταπληκτικές και συγκινητικές, χαρίζοντας ένα χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας για ερμηνεία σε Α’ γυναικείο ρόλο στη Larson και πολλές αξιώσεις και διαφωνίες για τις μη υποψηφιότητες σε πολλά σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία για τον μικρό Tremblay. Ο συνδυασμός των δύο ηθοποιών και συγχρόνως η ερμηνεία της Joan Allen, μας χαρίζει ένα άρτιο υποκριτικά αποτέλεσμα και μας δίνει μία συγκινητική αίσθηση της έννοιας της μητρότητας.

Σκηνοθεσία: Lenny Abrahamson
Σενάριο: Emma Donoghue (Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της)
Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, Sean Bridgers

8/10       ( Υπόθεση )

Μπάμπης Ούστογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: