Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto / Investigation of a Citizen above suspicion

Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto - Υπεράνω Υποψίας ( 1970 )

Υπόθεση

Ρώμη. Ο Ντοτορέ (Τζιάν Μαρία Βολοντέ) θα επισκεφτεί την ερωμένη του Αγκούστα Τέρζι (Φλορίντα Μπόλκαν) στο σπίτι της και κατά την διάρκεια του σεξ την δολοφονεί κόβοντας την καρωτίδα της με ένα μαχαίρι. Μετά καθαρίζει όλα τα αποτυπώματα του από το σπίτι. 

Στην συνέχεια τηλεφωνεί στην αστυνομία για να αναφέρει τον φόνο της Αγκούστα Τέρζι. Ο Ντοτορέ ως επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας θα επιβλέψει την έρευνα και θα δώσει οδηγίες στους υφισταμένους του για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να βρουν τον δολοφόνο. Εν τω μεταξύ ο Ντοτορέ θα πάρει προαγωγή και θα γίνει επικεφαλής του τμήματος Ασφαλείας Προστασίας του Πολιτεύματος. Βλέποντας ότι η έρευνα για την δολοφονία της Τέρζι δεν προχωράει, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος, αποφασίζει να πάρει έναν δημοσιογράφο ανώνυμα και να του υποδείξει ως δολοφόνο της Τέρζι έναν αναρχικό, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα, και που είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μαρτυράς που είδε τον Ντοτορέ να βγαίνει από το σπίτι της Τέρζι την ώρα του φόνου. 

Ο αναρχικός θα συλληφθεί μαζί με άλλους κατά την διάρκεια μιας διαδήλωσης και θα οδηγηθεί για ανάκριση. Εκεί ο Ντοτορέ ως επικεφαλής της ανάκρισης θα πιέσει τον αναρχικό να ομολογήσει ότι έκανε τον φόνο της Τέρζι. Ο αναρχικός βέβαια θα το αρνηθεί αυτό, μιας και γνωρίζει ότι πιθανός δολοφόνος είναι ο Ντοτορέ αλλά δεν τολμήσει να τον κατονομάσει λόγω της ιδιότητας του Ντοτορέ. Στο τέλος ο Ντοτορέ θα ομολογήσει οτι εκείνος έκανε τον φόνο της Αγκούστα Τέρζι μπροστά στους ανωτέρους του, αλλά εκείνοι δεν θα τον πιστέψουν, προτείνοντάς του να ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα, θεωρώντας ότι είχε πολύ πίεση και άγχος στην δουλειά του το τελευταίο καιρό.

( TRAILER )

Δεν υπάρχουν σχόλια: