How to Be Single - Κριτική

( 2016 )

Το “How to Be Single”  είναι σίγουρα μία  φρέσκια ρομαντική κωμωδία, όπου πέντε χαρακτήρες μας ξεναγούν στον κόσμο των “singles”.

 Το σεναριογραφικό δίδυμο Abby Kohn και Marc Silverstein, μετά από μία σειρά επιτυχημένων ρομαντικών κωμωδιών, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Dana Fox (Couples Retreat)και δημιουργούν ακόμη μια ταινία, η οποία είναι γεμάτη με cliché. Παρόλα αυτά, το romantic- comedy team καταφέρνει να σε κάνει να ταυτιστείς με γεγονότα και πράξεις μέσα στην ταινία, δημιουργεί ένα ξεκάθαρο empathy και sympathy ως προς τους χαρακτήρες του και υπογράφει το δικό του Οδηγό για Singles, κάπως σαν τους οδηγούς διαπλοκής και αισιοδοξίας του David O. Russel. 

 O Γερμανός σκηνοθέτης, Christian Ditter, μετά το Love, Rosie, καταφέρνει να μας ξεναγήσει ευρηματικά στην πόλη της Νέας Υόρκης και με την βοήθεια του Christian Rein στην διεύθυνση φωτογραφίας, να μας θυμίσει σε ορισμένα από τα πλάνα της ταινίας καρτ- ποστάλ της μεγαλούπολης της Αμερικής. Σε πολλά σημεία η ταινία θυμίζει βίντεο κλιπ και  στήνει ένα συντηρητικό Νέουορκέζικο πάρτι , που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από αυτό που έστησε ο εκκεντρικός Harmony Korine το 2012 στην Φλόριντα με το Spring Breakers.

Οι υποκριτικές ικανότητες της Dakota Johnson, αναπληρώνουν λίγο το χαμένο έδαφος που έχασε από το μεγάλο και απογοητευτικό κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο σαδομαζοχιστικό Fifty Shades of Grey. Όσο για την Rebel Wilson, παραμένει το ίδιο σαρκαστική με τα Pitch Perfect’s.

Το “How to be Single” σίγουρα δεν είναι μία ταινία πέρα των προσδοκιών κανενός, αλλά καταφέρνει να σε ταξιδέψει σε ερωτικές εμπειρίες και καταστάσεις που έχεις σίγουρα βρεθεί κάποτε στην ζωή σου. 

Σκηνοθεσία:  Christian Ditter
Σενάριο: Abby Kohn,  Marc Silverstein, Dana Fox   (Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Liz Tuccillo)
Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie, Anders Holm


5/10   ( Υπόθεση )

Μπάμπης Ούστογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: