Πως να φας τα στρείδια σωστά;
Καταρχάς να πούμε ότι τα στρείδια έχουν καλύτερη γεύση την περίοδο τέλη φθινοπώρου με αρχές των χειμερινών μηνών καθώς τότε είναι πιο πλούσια.
Έτοιμο, μαγειρεμένο μέσα στο κέλυφος φτάνει το πιάτο στο τραπέζι σου.
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το φας;
Στην αρχή ρουφάς τα υγρά και έπειτα το μασάς. Μερικοί το καταπίνουν αλλά είναι καλύτερα να το μασήσεις γιατί αυτό σου επιτρέπει να γευτείς όλη την γλυκύτητα του στρειδιού η οποία βρίσκεται στο κρέας.
Καθώς όμως γεύεστε ένα στρείδι, θα παρατηρήσετε ότι κάποια είναι πιο γλυκά και κάποια πιο αλμυρά.
Που οφείλεται όμως αυτή η ιδιαιτερότητα;
Όταν τα στρείδια είναι είναι κοντά σε γλυκά νερά τότε και τα ίδια βγαίνουν λίγο πιο γλυκά και λιγότερο αλμυρά ενώ όταν μεγαλώνουν κοντά στον ωκεανό είναι πιο αλμυρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια: