The Trial of the Chicago 7 - Κριτική

( 2020 )

Καθώς καθόμουν στο Netflix και έψαχνα τι θα δω, και η αλήθεια είναι έχω φτάσει στο σημείο που πρέπει να ψάξω αρκετά, έπεσα πάνω στην ταινία αυτή. Την προσπέρασα να πω την αλήθεια, δεν την ήξερα και δεν μου προκάλεσε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέχρι που πριν από λίγες μέρες ένας φίλος μου μου την πρότεινε για να την δω, όπως και έγινε.

Ξεκίνησα την ταινία όντας προκατειλημμένος και τελείωσα την ταινία μένοντας με την εντύπωση ότι είναι από τις καλύτερες παραγωγές του Netflix και πίσω από αυτή την επιτυχία να τονίσουμε ότι βρίσκεται ο Aaron Sorkin. 

Στην αρχή έχει μια μικρή εισαγωγή για τα μέλη των 7 ( μέχρι κάποιο σημείο ήταν 8 ) της δίκης και μετέπειτα μας πηγαίνει κατευθείαν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μια ταινία με γρήγορες εναλλαγές, έξυπνο χιούμορ και ατάκες αλλά πρωτίστως καθηλωτική. Αναμένεις και το επόμενο λεπτό για να δεις την εξέλιξη ενώ παράλληλα νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα στην αίθουσα, σαν να ζεις την δίκη και την αδικία που έχει στηθεί έναντι των κατηγορουμένων. Να θες να φωνάξεις και να ενεργήσεις και να μην μπορείς και πιστεύω με το να σου προκαλεί τέτοια συναισθήματα ο Sorkin τότε με σιγουριά ο οποιοσδήποτε θα έλεγε ότι η ταινία είναι επιτυχημένη.

8/10


Δεν υπάρχουν σχόλια: