( 2020 )

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες που κυκλοφόρησαν το έτος που μας πέρασε. Άκουσα διάφορες κριτικές, άλλες θετικές, άλλες αρνητικές και άλλες ουδέτερες γιατί χρειάστηκαν να δουν και δεύτερη φορά την ταινία για να την κατανοήσουν τελείως .. 

Η αλήθεια, κατ' εμέ, είναι ότι κάποια σημεία ίσως χρειάζεται να τα δεις και δεύτερη φορά και να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή για να κατανοήσεις καλύτερα το νόημα και να μπορείς να την παρακολουθήσεις μέχρι το τέλος. Υποψιασμένος εγώ με τα όσα είχα ακούσει, έδωσα στην ταινία την απόλυτη προσοχή μου για να μην χάσω την ροή και το νόημα. 2 ώρες και 30 λεπτά κρατάει η ταινία, μεγάλη διάρκεια θα έλεγα. 

Αν την χαρακτήριζα σαν ταινία δράσης, θα τις έδινα θετικές κριτικές γιατί η ταινία είχε ωραίες σκηνές. Οι εναλλαγές του χρόνου, παρελθόν - παρόν - μέλλον συνδυάζονται με ωραίο τρόπο και μας δείχνει πως μια πράξη σε έναν χρόνο μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα σε μια άλλη χρονική περίοδο. Υπάρχει κάτι το έξυπνο και το ενδιαφέρον στην ιδέα της ταινίας .. αλλά υπάρχει και κάτι που δεν μου άρεσε .. Στόχος της ταινίας είναι η αποτροπή του τέλους του κόσμου .. Ο κύριος πρωταγωνιστής μας ( ο John David Washington ) κάτι τέτοιο στην πορεία φαίνεται να το ξεχνάει και να ρισκάρει ολόκληρη την αποστολή για τα μάτια της Kat η οποία είναι η "παγιδευμένη" γυναίκα του κακού της υπόθεσης. Αυτή η επιμονή να σωθεί η συγκεκριμένη γυναίκα και το πως έρχονται όλες οι επιθυμητές συγκυρίες για να αποφευχθεί αυτό, συντελούν ώστε η ταινία να σου βγάλει κάτι το απωθητικό. Όταν ξεκινάς μια ταινία δράσης και ένα δύσκολο σενάριο λόγω των εναλλαγών του χρόνου, δεν γίνεται κατ' εμέ να περιτριγυρίζεται η ταινία γύρω από έναν έρωτα., γιατί ο πρωταγωνιστής αφού έσωσε την γυναίκα μόνο και μόνο τότε αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να σώσει και τον κόσμο.. 

Τι βαθμολογία θα έβαζα; Η βαθμολογία μου στηρίζεται στο ότι σαν ταινία δράσης είχε δράση και πως οι εναλλαγές του χρόνου συνδυάζονταν ωραία .. αλλά το να περιτριγυρίζεις μια τέτοια ωραία ταινία γύρω από έναν πλατωνικό έρωτα, σου ρίχνει κατά πολύ το image .. 

7/10


Δεν υπάρχουν σχόλια: