Brandon Burlsworth / Μπράντον Μποέρλσγουορθ

Ο Μπράντον γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου το 1976  στο Αρκάνσας των ΗΠΑ. Ήταν παίχτης του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου καθώς αγωνίστηκε στην ομάδα Arkanas Razorbacks από το 1995 μέχρι το 1998 καθώς έπειτα επιλέχθηκε να παίξει στην κατηγορία NFL για την ομάδα Indianapolis Colts το 1999.

Ο δρόμος του όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ήταν κοντός, αρκετά χοντρός, δεν ήταν καθόλου καλός στο άθλημα και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο. Μέσα σε δύο χρόνια όμως κατάφερε να μετατρέψει το κορμί του σε ένα αθλητικό και γυμνασμένο σώμα, να γίνει ο παίχτης αστέρι - πρότυπο, ο αρχηγός της ομάδας όπου και το 1999 τελικά κατάφερε να μπει στο NFL όπου και το διάλεξε η Indianapolis Colts εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την απόδοση του στις προπονήσεις με το όνομα του να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Δυστυχώς δεν πρόλαβε ποτέ να αγωνιστεί καθώς απεβίωσε στις 28 Απριλίου 1999.

Πως τα κατάφερε όλα αυτά; Μα φυσικά με την νοοτροπία που είχε αναπτύξει και την στάση ζωής του κατ΄επέκταση.

Δεν τον ένοιαζε τι θα πουν οι άλλοι και η γνώμη τους αλλά τι πίστευε ο ίδιος ότι μπορεί να πετύχει και αυτό ήταν αρκετό, τέτοια ήταν η θέληση του και η δύναμη της ψυχής του. Αποφασιστικός, εθισμένος με την δουλειά του και τελείως αφοσιωμένος που για να πετύχει τον στόχο του είχε θυσιάσει την κοινωνική του ζωή. Δεν έπαιρνε το όχι σαν απάντηση και ποτέ δεν τολμούσες να του πεις ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί είχε την δύναμη και το σθένος να σου αποδείξει ότι είσαι λάθος.

Αποτέλεσε και αποτελεί για πολλούς πρότυπο και η ιστορία του συγκινεί τους πάντες. Μετά τον θάνατο του η Arkanas Razorbacks απέσυρε για πάντα το Νο 77 από την ομάδα προς τιμήν του ενώ το 2010 εγκαθιδρύθηκε το Burlsworth Trophy που απονέμεται στον κορυφαίο παίχτη που ξεκίνησε την καριέρα του ως walk-on.

Κάποιος είπε το εξής: "Τίποτε στη ζωή δεν είναι εύκολο όταν ξεκινάς, όχι από το μηδέν αλλά από το μείον". Και η αλήθεια είναι αυτή. Χρειάζεται να παλέψεις στην ζωή για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις. Θα κάνεις λάθη, θα λυγίσεις, θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα νευριάσεις, θα κουραστείς, θα νιώσεις μοναξιά, θα γελάσεις, θα χαρείς και όλα αυτά θα κάνουν τον κύκλο τους ξανά και ξανά. Κάποιες μάχες πονάνε πολύ και αφήνουν σημάδια αλλά είναι αυτές οι μάχες που θα σε κάνουν πιο έμπειρο και θα σε οδηγήσουν στον όνειρο σου. Μην αφήνεις κανένα εμπόδιο να μπει στον δρόμο σου, αποδέξου τα και βγες πιο δυνατός και νικητής!

Υπάρχει επίσης ταινία για την ζωή και την πορεία του στο άθλημα : Greater


Δεν υπάρχουν σχόλια: