Vinny Pazienza / Βίνι Παζ

O Vinny Pazienza γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου το 1962 ήταν επαγγελματίας μποξέρ και τώρα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τον πρώτο τίτλο τον κατέκτησε στις 7/6/1987 και έπειτα και μέχρι το τέλος της καριέρας του ακολούθησαν ακόμα πολλοί άλλοι που τον κατέταξαν ανάμεσα στους θρύλους του αθλήματος.

Ήταν Νοέμβριος όμως του 1991 όταν ο Vinny είχε ένα σοβαρό τροχαίο, έσπασε τον λαιμό του και οι γιατροί του είπαν ότι ίσως δεν μπορέσει να ξανά περπατήσει και σίγουρα ότι δεν πρόκειται να μπορέσει να αγωνιστεί ποτέ ξανά. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο του έβαλαν μεταλλικό στήριγμα στο κεφάλι. 

Η απάντηση του στους γιατρούς; Ότι κάνετε λάθος. Ότι δεν με ξέρετε και δεν ξέρετε τι είμαι ικανός να καταφέρω. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε 3 μήνες ξεκίνησε κρυφά τις προπονήσεις και άρχισε να δυναμώνει και στον 13ο μήνα κατάφερε να επιστρέψει στο ρινγκ και να αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Θέλει πολλά "guts" όταν βιώνεις τέτοιες καταστάσεις, όταν χάνεις την δύναμη σου, την πίστη σου και την θέληση σου. Αλλά σε καθετί στην ζωή μας υπάρχει το πάθημα και το μάθημα. Δες το θετικό της ιστορίας σου όσο δύσκολο και αν σου είναι εκείνη την στιγμή. Συνέχισε να παλεύεις για τα όνειρα σου και όταν ο πόνος, η θλίψη, η πίεση, η κριτική, η απόρριψη, ο φόβος, η φτώχεια, η κούραση, η ασθένεια, όταν αυτά και άλλα πολλά δεν μπορούν να σε συγκρατήσουν μακριά από αυτό που θέλεις τότε είναι η στιγμή της λύτρωσης, της νίκης, που συναντάς το πεπρωμένο σου και αυτό για το οποίο γεννήθηκες να κάνεις στην ζωή!

Υπάρχει επίσης ταινία για την πορεία του στο ποδόσφαιρο: Bleed for This

Δεν υπάρχουν σχόλια: