Muhammad Ali / Μοχάμεντ Αλί

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου το 1942, ο Μοχάμεντ Αλί θεωρείται ο καλύτερος μποξέρ των εποχών έχοντας συμμετείχε σε 61 αγώνες, 56 νίκες, 5 ήττες και 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Η ζωή του προς την κορυφή όμως μόνο εύκολη δεν ήταν. Επίσης εκτός από τις διακρίσεις του στο ρινγκ, διακρίθηκε και εκτός δίνοντας μάχη σε θέματα ελευθερίας και δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών ενώ εξέτισε φυλακή καθώς αρνήθηκε να λάβει μέρος στον πόλεμο στο Βιετνάμ καθώς δεν ήθελε να κάνει κακό σε ανθρώπους που δεν τον έβλαψαν. Υπερόπτης, αυθάδης, εριστικός, με μεγάλη αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και στις ικανότητες του, αποτελεί σύμβολο και πρότυπο μέχρι και σήμερα εμπνέοντας γενιές ολόκληρες για τον ήθος και τον χαρακτήρα του.

Θα κλείσω με τα δικά του λόγια:  «Το ''αδύνατον'' είναι μία λέξη που λένε μικροί άνδρες που το βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν στον κόσμο που τους δίνεται παρά να εξερευνήσουν τη δύναμη που έχουν να τον αλλάξουν. Το αδύνατον δεν είναι γεγονός. Είναι άποψη. Είναι προσωρινό. Τίποτα δεν είναι αδύνατο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: