Μαχάτμα Γκάντι

Με καταγωγή από την Ινδία, ο Γκάντι Μαχάτμα ( σημαίνει: Μεγάλη Ψυχή ) ήταν πολιτικός, στοχαστής και ακτιβιστής. Γεννήθηκε στις 2/10/1869 και στην Ινδία αποτελεί μία από τι μεγαλύτερες Εθνικές εορτές.

Σπούδασε νομική και την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε σε δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον πελάτη του έχασε το θάρρος του, δεν μπόρεσε να μιλήσει και αποχώρησε. 

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αναπτυχθεί σαν άνθρωπος, να προοδεύσει και όταν πήγε στην Νότια Αφρική όπου έμεινε για 20 χρόνια, υπερασπίστηκε με επιτυχία τα ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών του χωρίς καθόλου την χρήση βίας ( Παθητική Αντίσταση ) αντιθέτως ο ίδιος φυλακίστηκε πολλές φορές ενώ ο λαός του ξυλοκοπήθηκε και αρκετοί δέχτηκαν και πυροβολισμούς. Όσο αφορά την πατρίδα του άλλαξε τα εργασιακά δεδομένα. Εφηύρε επίσης τις τεχνικές μαζικής ανυπακοής στη Νότια Αφρική που αργότερα μιμήθηκαν στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο.

Η πράξη ενός και μόνο ατόμου, η πίστη του και ο συνεχής του αγώνας κατάφερε να αλλάξει την ιστορία ενός ολόκληρου Έθνους και το κατάφερε επειδή πάλεψε για αυτό και δεν σταμάτησε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Αν έχει και εσύ κάτι για το οποίο πιστεύεις ότι αξίζει η ενέργεια σου και ο χρόνος σου μην αφήσεις κανένα εμπόδιο να σε σταματήσει και να σε αποθαρρύνει.

"BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD" - Mahatma Gandhi


Δεν υπάρχουν σχόλια: