Gerald Coffee / Captain Coffee

Ο Gerald Coffee γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου το 1934 στην Καλιφόρνια. Υπηρέτησε σαν πιλότος στον Αμερικάνο στρατό.

Κατά την διάρκεια μιας αναγνωριστικής αποστολής την περίοδο του πολέμου του Βιετνάμ, το αεροπλάνο του χτυπήθηκε από πυροβόλα όπλα του Βιετνάμ και τον κατέρριψαν. Βρέθηκε στο έδαφος άσχημα χτυπημένος. 3 Φεβρουαρίου 1966 ήταν η μέρα που έπεσε στα χέρια των Βιετναμέζων και φυλακίστηκε. Μεταφέρθηκε στην φυλακή Hoa Lo στην πόλη Hanoi, στο βόρειο Βιετνάμ.

Πέρασε σε εκείνη την φυλακή 7 ολόκληρα χρόνια, περνώντας απίστευτα βασανιστήρια. Μικρά γεύματα, άγριους ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια με σχοινιά και μικρά κελιά. Αυτή ήταν η καθημερινή του μέρα, συνθήκες που λυγίζουν και τους πιο σκληρούς. Ο Gerald όμως με πίστη στον εαυτό του, την Αμερική και τον θεό κατάφερε να επιβιώσει από όλο αυτό. Αυτό ήταν το κλειδί της επιβίωσης του. Δεν σκεφτόταν γιατί συνέβη αυτό σε εμένα αλλά πως μπορώ από αυτή την κατάσταση να βγω πιο δυνατός, πιο έμπειρος, πιο έξυπνος και καλύτερος άνθρωπος. Ανέπτυξε ακόμα και έναν εσωτερικό κώδικα επικοινωνίας με τους άλλους κρατούμενους. Και το 1973 αφού είχε υποστεί όλες αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες, απελευθερώθηκε και κατάφερε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του και τους δικούς του ανθρώπους.

Το περιστατικό του Captain Gerald Coffee μας δείχνει ότι το ανθρώπινο πνεύμα είναι πολύ πιο ισχυρό από όσο νομίζουμε και πως όταν έρχονται τα πάνω κάτω στην ζωή μας πρέπει να διατηρούμε την πίστη και την ελπίδα και να βρίσκουμε την δύναμη να διαχειριστούμε την κατάσταση και να βγούμε νικητές. Κάθε εμπόδιο στην ζωή μας να το βλέπουμε πως έρχεται για κάποιο λόγο, πως κάτι έχουμε να μάθουμε από αυτό. Don't Say Why Me? Say Try Me !


Δεν υπάρχουν σχόλια: