Rio ( 2011 )

Υπόθεση

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το μωρό macaw, ο Blu, συλλαμβάνεται από τους εμπόρους και πουλιέται λαθραία στις ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το φορτηγό που μεταφέρει τον Blu, ρίχνει κατά λάθος το κουτί, που είναι μέσα, στο δρόμο. 

Ένα κορίτσι, η Linda, βρίσκει το πουλί και το μεγαλώνει με αγάπη. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο Blu είναι ένα εξημερωμένο και έξυπνο πουλί που δεν πετάει και ζει μια άνετη ζωή με την ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου την Linda. 

Ο αδέξιος Βραζιλιάνος ορνιθολόγος, Tulio, επισκέπτεται την  Linda και της εξηγεί ότι ο Blu είναι το τελευταίο αρσενικό του είδους του και πως αυτός έχει ένα θηλυκό πουλί, που ονομάζεται Jewel, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Προσκαλεί την Linda να φέρει τον Blu στο Ρίο, έτσι ώστε ο Blu και η Jewel να σώσουν το είδος τους. Η Linda ταξιδεύει με τον Blu και τον Tulio στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αφήνουν τον Blu και την Jewel σε ένα μεγάλο κλουβί στο ίδρυμα όπου εργάζεται ο Tulio. 

Ενώ δειπνούν, λαθρέμποροι εισβάλλουν στο ινστιτούτο για να κλέψουν τον Blu και την Jewel για να τα πουλήσουν. Η Linda και ο Tulio ψάχνουν παντού για τον Blu, που είναι συνδεδεμένος με την Jewel και κρυμμένοι σε μια φτωχογειτονιά.     

    ( TRAILER )

Δεν υπάρχουν σχόλια: